london dag 3: harry potter studio tour


Vill bara varna för att det här inlägget är ganska massivt. Så om man inte gillar Harry Potter kan man hoppa över detta. Ni som gör det dock - you're in for a treat.

KAN KNAPPT ENS BESKRIVA THE AWESOMENESS SOM VAR DEN HÄR DAGEN.

Men eftersom jag gillar ord tänker jag försöka ändå.
Vi åkte till Warner Bros. Studios som ligger utanför London. Där hade jag hört (= sett på internet) att det skulle finnas ett slags Harry Potter-museum där man fick titta på den riktiga rekvisitan och scenografin och kostymer och en massa grejer. Trodde att jag skulle få åka ensam först eftersom jag inte tänker att andra ska vara så nördiga som jag är, men Anna och Carro följde gärna med. Och oj oj oj, vilken dag.

Det vara bara ... helt helt fantastiskt. Att se allting på riktigt! Och det fanns så mycket information om allt, hur de hade gjort, alla otroligt kreativa människor som har varit inblandade för att lösa allt. Vi var där i fem timmar och tittade ändå inte grundligt på allt, det fanns inte plats för fler intryck (måste åka igen!). Jamen nu tar vi bilderna så får ni se själva! (Även om bilderna inte gör det rättvisa.)


Först stod vi på tågstationen och var oroliga att vi hade missat tåget. Det kan ju vara lite trixigt att förstå sig på pendeltåg i främmande länder. Därav Annas och Carros något stela miner. Jag höll mig dock lugn, andra saker på resor kan göra mig orolig, men kollektivtrafiksaker gillar jag att lösa.


Men vi kom fram i god ordning och hamnade efter lite mer köande i the Great Hall. Peppen var otroligt hög vid det här laget och jag blev inte besviken.


Dekorationer och kostymer från the Yule Ball


Chokladefterrätterna från välkomstfesten i Harry Potter and the Goblet of Fire


Luna Lovegoods och Gilderoy Lockharts kostymer


Gryffindor boys' dormitory


Nämen där står väl jag i Gryffindor common room!


Dumbledore's study


Överallt fanns det skåp och bord med små saker på. Som alla de här magiska pryttlarna.


Hagrid's hut


the Burrow


Umbridge's office


Ministry of Magic


Sedan kom det en hel vägg med förpackningar! Och brev och tidningar och biljetter. DOG. Så himla fint allting. Det här var nästan det allra bästa. :)


Det här är Butterbeer! Det är ungefär som kolsyrad mjukglass. Ganska konstigt alltså men verkligen inte oangenämt ... de första tre klunkarna. Sedan blev det alldeles för sött.


Sedan hamnade vi utomhus och såg bland annat Harrys föräldrars hus (på bilden), the Knight Bus, en bit av bron till Hogwarts, Arthur Weasleys flygande Ford Anglia och Privet Drive 4.


Och sedan kom vi till Diagon Alley!


I det sista rummet fanns en jättestor modell av Hogwarts. Det finns en trappa med några besökare i vänstra hörnet av den första bilden, där kan man nästan ana hur stor den faktiskt var. Jag drömde mig kvar här hur länge som helst. Detaljrikedomen var helt otrolig.


Och sedan åkte vi hem, trötta och lyckliga, och vilade. Vi skulle nämligen på Wicked på kvällen, så det var ju bara att ladda batterierna och göra sig redo för fler intryck. Då fotade jag förstås inget, men jag kan säga så mycket som att det var bland det bästa jag sett på en scen någonsin. Ja hjälp. Vilken dag!

4 comments :

 1. Oj vad roligt att se. Jag är inget HP-fan, men jag blir glad av att se andras glädje. Och din går ju inte att ta miste på, på dem där bilden! Vad himla bra att du åkte till London, ändå.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Så bra att det funkar så! Glad av andras glädje. Ja, det var verkligen, verkligen bra att jag åkte.

   Delete
 2. Åh vad fina bilder! Detta var ju en fantastisk dag. Verkligen! Glad att jag fick dela den med dig och Anna. Och delvis lena och Karin då också såklart. Blir lite varm i kroppen bara jag tänker på det. kramar från carro

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja, det var en underbar dag och jag är så glad att bilderna blev bra :) Jag är också fortfarande glad. Kram!

   Delete