pumpa och guldgubbar och nytorgetNämen godmorgon Stockholm! Eller vad säger jag, jag menar godmorgon banana split på vispade grekisk yoghurt med ristad kokos, banan, mandel lönnsirap, kakaonibs och chokladrostat havre samt croissant med vispad mascarpone, espresso och pistagenötter.


Här var vi och åt brunch. Det var fantastiskt gott, men den förfärliga ljudmiljön därinne gjorde att vi ändå ganska snart ville flytta på oss.


Vi promenerade in mot stan och hamnade på Kungliga biblioteket. Jag är ju väldigt förtjust i bibliotek och ville gärna titta runt därinne. Det var fint! Men jag var tvungen att lämna kameran i ett skåp.Sedan tittade vi på Stockholm i största allmänhet.


Och sedan gick vi tillbaka till Moderna, för jag var ju tvungen att avbryta mitt flow dagen innan (eftersom det stängde) och ville göra klart.


Moki Cherry! Det var en underbar uställning, så mycket färg åt alla håll. Mera, mera!


Jag köpte finlakrits i museibutiken bara för att (jag gillar lakrits och) den hade pepparkakssmak. Det var en märklig kombo.


Sedan begav vi oss över till Nytorget eftersom vi hade bokat bord för middag.


Min omelett var supergod men inte fotogenisk, så här får ni istället Jens pumparätt.


Och min Rocky Road, OMG.


Sedan promenerade vi runt på Söder en liten stund och tittade på grejer eftersom Jens blir nostalgisk och gullig när han är i sin ungdoms kvarter. Och så hamnade vi här uppe och tittade på utsikten.


Sedan när det blev sent tog vi tunnelbanan tilbaka till Gröndal och sov, och det var min sista Stockholmsbild för den här gången, för dagen efter åkte vi hem.

Art Garfunkel | A Heart In New York

1 comment :

  1. Tänkte bara tipsa om Gelato Scarfo i Ålsten om du inte varit där, eftersom du älskar glass! Åk dit i sommar om ni är i Stockholm! Mitt bästa glasställe i stan, plus superfint område att promenera i.

    ReplyDelete