berlin del 5: dansnätterFörsta danskvällen, på torsdagen, var en ganska kort "uppvärmningskväll"; den stängde redan vid två. Men den var fin, jag hamnade i rätt stämning och hade goda danser.


Det har är Annette, en helt underbar DJ, danslärare, dansare och person. När hon DJ:ar vill jag aldrig sluta dansa.


På fredagen ägde danskvällen rum på en rockbar. Det var ganska fantastiskt att faktiskt dansa blues i en bar - hemma hos oss är vi ju alltid i våra egna lokaler (som är fantastiska, men de är våra egna, det är alltid hemma) - men det var varmt och trångt och dålig musik och jag var trött. Det finns en ond cirkel man kan hamna i: den när man aldrig riktigt kommer igång, utan blir sittande, och så blir man tröttare för att man är still, och så blir det ännu svårare att armbåga sig fram till någon man vill dansa med ... Och så blir det senare och senare och så blir jag tröttare och tröttare ... Så vid tre, när jag bara hade dansat med en fem-sex personer eller så, gav vi upp och gick hem. (Inget ont om de danser jag hade, dock. Jag tror inte att jag hade en enda ovärd dans på hela helgen. Det fanns gott om riktigt, riktigt bra dansare här.)

Förutom mina få danser under kvällen var det en sak jag njöt ordentligt av, och det var en av tävlingarna, Teacher Jack & Jill. Jack & Jill är min favorittyp av tävling i vilket sammanhang som helst, och det är när man tänker efter en ganska mäktig känsla att se världseliten socialdansa med gott om plats. (Om man vill se och höra hur det såg ut så finns hela tävlingen filmad här. Det är riktigt, riktigt fin bluesdans även om förstås inte allt är min stil. (Alltså 3:27-3:35? Jag bara SOMEONE DO THIS TO ME IMMEDIATELY THANK YOU.))

Jag hade kameran i närheten, så jag passade på att fota. Jag hade förstås ingen blixt med mig och min placering var inte optimal, men några skapliga bilder blev det i alla fall:


(Och extra roligt att fina Alba (som syns bland mina Herrängporträtt här) vann!)


Det här är måndag natt - eller tisdag morgon, snarare. Klockan är kvart över åtta. :) Jag är sömnig och lycklig och ja, rätt danshög (efter att ha avslutat med en enochenhalvtimmesdans av den där sorten som man inte gärna avbryter förrän natten är slut - i det här fallet för att min danspartner var tvungen att gå till jobbet :)), och tar en sista bild på sista nattens dansgolv alldeles innan vi går. Den sortens dansnatt alltså. <3

(Nu tänker ni att det fattas två dagar mellan fredag och måndag, och det har ni alldeles rätt i! Lördagen och söndagen fotade jag mer, så de får inte plats i det här inlägget. :))

2 comments :

 1. Ja, det var inte illa - de dansbilderna, utan blixt!

  Vad du verkar ha haft det bra. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag blev glad åt dem.
   Ja, jag hade det verkligen, verkligen bra. :)

   Delete