elva midsommaraftnar

Det har varit en ganska deppig vecka. Sex av mina åtta semesterdagar i Malmö stannade jag inne i sängen, hostande och snörvlande och febrig. På midsommarafton mådde jag en aning bättre, men orken räckte ändå bara till en kort bensträckare runt kvarteret. På valborg i år hade jag ju också festbrist - den gången på grund av huvudvärk och trötthet, och då gjorde jag som ni kanske minns ett inlägg med tio valborgsmässoaftnar. Det tyckte både ni och jag var fint och roligt, så här kommer därför fortsättningen: Elva midsommaraftnar.


2003 Hade middag i mina föräldrars vardagsrum. Minns att det av någon anledning blev ganska underlig stämning på den middagen - en inte helt lyckad kombination av människor kanske, säkert tillsammans med orimlig nervositet från mitt håll, för att jag så gärna ville att det skulle bli lyckat.


2004 Midsommarfest hos min gymnasieklasskamrat Andreas på pittoreska Överön. (Jag hade ganska nysnaggat hår, det var första gången jag gjorde det!)

2005 Inga bilder! Var bihang på bröllop åt min dåvarande pojkvän Markus, kände knappt någon och fotade tydligen ingenting.


2006 Fuskbilder! (Från midsommardagen istället för midsommarafton.) På midsommarafton var jag nämligen sjuk och ynklig och låg alldeles still i min säng på ett vandrarhem i Neapel; jag var på tågluff, och vi hade klivit av tåget samma morgon efter en ganska tröttande nattågsfärd från Nice. Dagen efter däremot, midsommardagen, tillbringade vi i Pompeji. Jag blev väldigt förtrollad av att vistas där.


2007 Jag behövde åka bort och följde med mina föräldrar till landet över midsommar. Ägnade helgen åt att promenera och måla. Den här bilden på min mamma när hon står ute i regnet och röker och vattnar blommor tycker jag är lite rar. Mamma, varför vattnar man blommorna när det ändå regnar?


2008 Depressionsåret 2008 tillbringade Johan och jag midsommar på hans familjs lantställe. Gjorde inte så mycket mer än vilade.


2009 var det dubbelfest, först middag hos Kristoffer och Andrea och sedan lite extra kvällshäng med dansfolk. Jättetrevligt alltihop!


2010 Midsommarmiddag (som blev spelkväll framåt natten) hemma hos oss i kollektivet. Jag minns det som bara fint och trevligt och jag blir helt blödig av att titta på bilderna (vad som helst för bilder från kollektivet gör mig lite blödig nuförtiden).

2011 Jobbade på kollo, fotade inget.


2012 Skärgårdsfirande i ösregn, i ett tryggt och ombonat uterum på Donsö. (Om det blev manskörssång? Ja det blev det. :))


2013 Midsommarkalas med bubbel på balkongen hos Jennie och Niklas tillsammans med allehanda musikhögskolefolk.


2014 Var på European Blues Invasion i London med Mattias, Johanna och Kristian - så jag märkte inte att det var midsommarafton - utan jag dansade tre dygn i sträck, så jäkla lycklig var jag mest bara.


2015 Sjuk och ynklig som sagt och det blev bara en liten liten promenad med min pojkvän.

Men ändå, vad mycket roligt man har hunnit med i livet?

No comments :

Post a Comment