GBGLX del 1

I helgen var det GBGLX - Gothenburg Lindy Exchange. Och det var så himla himla kul! Jag hade fantastiskt fina danskvällar, det var grym musik (allra mest från DJ Susanne och DJ Meghan, i mitt tycke) och till råga på allt blev jag inspirerad att fota dans igen. Så här kommer en första hög med bilder!


Första festkvällen var i fredags. Det var elegant redan på väg in.


Kolla, där står min kavaljer! Och den finaste av alla kavaljerer är han.


Det här är fina Lina, som var fotograf tillsammans med mig på Swingin' Spring om ni minns. Hon var officiell fotograf den här helgen. (Jag har varit avundsjuk, sådär som jag kan bli när någon blir tillfrågad och inte jag. Jag sa det till henne också, att jag har varit avundsjuk, och att jag tycker att hon är en fantastisk fotograf. Och då sa det poff och så blev det mycket bättre. Det är så praktiskt med de där känslorna, att när jag erkänner dem, så får de inget bränsle längre och löser upp sig. Hejdå dumma känslan!) Bredvid har vi granny Åsa och granny Ann, som var MCs.


Alltså detaljerna på denna fest! På toaletten fanns det en sådan här käck låda med allehanda grejer man kan behöva, såsom hårspray, hårnålar, plåster och godis. Det var grymt uppskattat. Sedan bara dansade och dansade jag (fredagen var min bästa lindykväll på kanske ett år) och fotade inget mer förrän ...


... dagen efter, då det var picknick och Jack and Jill-uttagningar vid Skansen Kronan. Titta vilken fin syn att mötas av när man kommer ditupp!Jack and Jill är en tävling där man dansar helt improviserat, ingenting är koreograferat. I uttagningarna dansar man med (vanligast) tre olika partners, som lottas fram. (I finalen lottar man också, man då bara i början av finalen, så att man har samma partner hela finalen.) Just det att alltihop är föra och följa, allt är improviserat i stunden tillsammans med någon man kanske aldrig har träffat förut, gör det väldigt roligt att titta på.
Som sagt var det picknick också, och när alla tävlande dansat klart var det bara att slå sig ned på en filt i det finfina sällskapet.


Grillmästarna.


Och efter picknicken var det dags för jazzbar!


Nämligen spelning med eminenta socialistiska swingbandet Cats & Dinosaurs ...


... på supermysiga 2 Lång.Samma koncept där som rådde hela helgen: en massa bra musik, en massa trevligt folk, och en himla god stämning.

Sedan var jag eftermiddagstrött efter kvällen innan, och gick hem till min ännu tröttare pojkvän och sov middag innan kvällens äventyr. Dem får ni se i nästa inlägg!

2 comments :

  1. Himla fint att se alla bilder och i kronologisk ordning med kommentarer. Verkligen att återuppleva helgen! :)

    ReplyDelete
  2. Eller hur! Vad roligt att du tycker det. :)

    ReplyDelete