mitt i juli



Mitt i juli! Det känns som en evighet sedan, och jag har inte haft tid och ro att redigera bilder. Dagen efter jag kom hem från England åkte jag och Carro och Karin och badade. Det blev mitt premiärdopp; väldigt märkligt att premiärbada så sent, men nu hade vi ju trots allt varit bortresta i ickebadande land i nästan tre veckor.


Hade också längtat efter att umgås med mina rimliga.


Carro hade gjort smarrig pastasallad till oss alla tre. <3


Badande kvinnor ändå, kanske en av de finaste grejerna.


En annan dag var jag och fikade med min fina kursare Nichelle, som jag aldrig hade träffat förut förutom online, eftersom vi läste musikvetenskap under pandemin och hon bor i Stockholm. Märklig känsla, men nu fick vi till slut till det och det var ju så kul! Och riktigt gött att få nörda loss om musikvetenskapen dessutom. Har saknat att ha fysiska klasskamrater så mycket i den kursen.


Hemma i min stad.


Sedan var jag och köpte linnetyg och sedan fick jag hjälp av min mamma att sy en ny särk till medeltidsveckan. Det var nämligen ett himla sjå för mig att sy allt som behöver sys. Sydde en mantel under vinterns pysselkvällar, så det var jag glad och nöjd med, men frampå vårkanten tog tiden slut, som den tenderar att göra ... Och jag är ju så långsam och klumpig på att sy! Hade sytt en toile och allt men glömt sömsmån och lite andra sådana grejer och då fick jag ett bryt och orkade inte göra en till. Men mamma ryckte ut och tillsammans fick vi ordning på mönstret (som baseras på en klänning från 1300-talet som hittats på Grönland) och mätte och klippte, och sedan nålade hon ihop den på mig och sydde alla sömmar. Vad hon kan, det är rent magiskt.


Och på tal om medeltidsveckan var vi på historisk marknad på Bohus fästning en dag, som en sorts liten uppvärmning. Och det var faktiskt riktigt mysigt! Mer bilder kommer.


Hann träffa de här två stjärnorna från min ungdom, Sebastian och Markus, på varsin eftermiddagsfika. Gött!


På sommarens varmaste dag tog jag Liam, Tove och Karin med mig och åkte på badutflykt som blev drinkar i nattmörkret på balkongen - men mer bilder kommer på det också.


Sedan var jag på födelsedagsfest hos Christian och tog bara denna enda bild (!), tolka som ni vill :)


Bröllop! Säsongens första och jag var både anlitad fotograf och gäst när Marcus och Johanna gifte sig. Det var en så jäkla fin dag alltså. Cirka en miljard bilder kommer.


Och dagen efter tillbringade Liam och jag en söndagsförmiddag med att klippa ut lite mer klänningsdelar, eller kjorteldelar om jag ska vara korrekt. Den här gången var det till ylleklänningen till vilken jag köpte tyget för fem (!) år sedan men som jag inte kommit mig för att sy på grund av Englandsflytt och pandemi och sådant. Men nu blev det av! Det är samma mönster som linneklänningen, så när vi väl klippt ut allt fick jag hjälp av min strålande mamma igen, som både nålade den på mig och tog in så att den passade, och sydde alla sömmar (utom fållar och sådant som jag ska sy för hand). Lyxigt!

Emil Ingmar och Jonas Knutsson | Sommaren

No comments :

Post a Comment