louisiana


Louisiana Museum for Moderne Konst i Humlebæk utanför Helsingör i Danmark. Jag var där första gången som sjuttonåring med min dåvarande pojkvän (vi lärde känna varandra när vi båda läste bild B och bild C som extrakurser på gymnasiet). Sedan dess har jag varit där sju gånger. Det är en tillflyktsort och en fristad för mig, ett sätt att koppla bort allt som är svårt och samtidigt komma närmare det. Det är inte bara som att åka på en konstutställning vilken som helst; det är hela omgivningarna, arkitekturen, stämningen där som är något alldeles särskilt. Och utflykten i sig förstås. <3

I söndags var jag där med Anna, Carro och Carros vänner (nu mina!) Jocke och Maria. Jag är så glad åt det. Såhär såg det ut:


Den temporära utställningen var Yoko Ono Half-A-Wind Show - a retrospective. Fantastiskt såklart, men jag såg ju mycket av det på Moderna Museet förra sommaren, så det var ingen total golvning.


Det där är jag inuti konstverket Moving Mountains av Yoko Ono. Det passar mig utmärkt att krypa omkring i en säck. Jag blir många djur! :)


Yoko Ono gör alltid ett Wish Tree där hon har utställning.


Maria och Jocke är fina personer.


FIKA. Mycket viktigt.


Sen satt jag i trädgården och grät en stund. Det var så märkligt väder; varmt och disigt men inte kvavt, ett lätt duggregn som inte blötte ned något.


Och så tittade vi på lite mer konst. Tack vänner för den här fina dagen!

Hanson | A Minute Without You

4 comments :

 1. "FIKA. Mycket viktigt. " So Swedish!

  I'm appalled I have lived in Sweden two years and haven't visited Copenhagen yet - that museum is one more reason to go!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, it's so Swedish, isn't it :) I actually haven't been to Copenhagen a lot either, only once when I was fifteen or so. But I liked it then, so maybe it's time to go back sometime soon.

   Delete
 2. Kristin! Äntligen kunde jag se bilderna! Fantastiska som vanligt. Verkligen!
  /carro

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja äntligen är det fixat med servern! Tack för fin komplimang :) Kram!

   Delete