en sorts nyårslöftenÄsch, nyårslöften och nyårslöften vet jag väl inte. Känns fånigt att lova saker bara för att man har bestämt att just nu är det som vi ska byta år och siffror. Men, som sagt var 2014 faktiskt ett av mina bästa, kanske mitt allra bästa år, och jag hade vansinnigt roligt nästan jämt (man kan läsa om det här). Kanske just därför har jag plats och tid och märka att jag också saknade en del saker under 2014. Sådant som har fallit bort för att jag har priorierat annat. Ibland har det varit rätt att prioritera annat och ibland har det varit fel. Så jag tänker att om jag publicerar en lista på saker jag skulle vilja ändra under 2015, så kanske jag har lättare att hålla mig till dem?

Vet att en del saker är alldeles för vaga. (Jag har hört att man ska sätta upp tydliga mål så att man inte kan fuska bort dem.) Men jag vet inte riktigt än hur sträng jag vill vara (eftersom jag har så starka tendenser att känna mig misslyckad när saker inte blir som jag förväntat mig av mig själv att de ska bli). Och jag tänker att jag börjar med de vaga önskningarna, så har jag i alla fall kommit en liten bit på vägen. Strukturera får jag väl göra längs med vägen. Jag tror att det ordnar sig. Håll tummarna för mig!

Detta vill jag göra 2015:
1) Sjukgymnastik eller morgonpromenad varje dag
Morgonpromenad om det är någotsånär skapligt väder och jag har gott om tid, annars sjukgymnastik. Har ju längtat efter att börja träna ordentligt ett bra tag, och vet att jag inte kan göra det förrän jag får lite mer grundläggande ordning på mina muskler. Detta måste bli PRIORITET. Vill att sjukgymnastiken ska vara som att äta frukost eller borsta tänderna på morgonen. Något jag bara gör, helt enkelt, utan att försöka förhandla bort det. Så att jag äntligen, äntligen kan få träna roliga danspass sen när ryggen klarar av det.

2) Vara lite mer ikapp i min femårsdagbok
Därför att jag blir ledsen av att inte skriva dagbok.

3) Ta sånglektioner
Eftersom jag riktigt sörjer den goda röstliga form jag var i när jag slutade på musikhögskolan. Och eftersom jag blir så lycklig av att sjunga och utvecklas. Måste investera detta i mig själv, trots att det kostar skitmycket.

4) Dansa lindy hop
Lindyn har fått flytta på sig till förmån för bluesdansen och så kan vi bara inte ha det. Jag saknar att dansa lindy. Egentligen vill jag gå kurs, men eftersom jag jobbar varje kväll går inte det. Får försöka prioritera socialdanskvällarna.

5) Inte fastna på facebook
Den här blir svår. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt. Det går så otroligt mycket tid åt Facebook i mitt liv och det känns så himla himla onödigt. Måste man sluta helt och hållet med Facebook? (Det kan jag inte, det är för mycket som händer där av planering och kommunikation.) Vet ej hur jag ska gå vidare med detta men klart är att jag inte mår bra av att fastna på Facebook som jag gör. Det är som om jag tror att jag inte får vara med och leka om jag inte kollar Facebook var femte minut? Som att jag inte "är med", som att jag är ensam och utanför om jag inte kollar Facebook? Fattarnte?

6) Läsa böcker
Jag älskar ju böcker! Jag förstår inte varför jag inte bara stänger av datorn och sätter mig i fåtöljen med en bok? (Se punkt 5.)

7) Skicka kort till folk med riktig post
Därför att jag älskar fin post och för att det är roligt att göra folk glada.

8) Börja lyssna på podcasts
Därför att jag generellt är intresserad av nästan allting, och för att det verkar skojigt med podcasts. Har liksom bara inte prioriterat att sätta mig in i det och hitta något jag tror att jag skulle gilla (har ni tips?). Vet inte riktigt heller när jag skulle lyssna på dem (se punkt 5), men jag hoppas att jag kan plantera in det i mitt liv på något givande sätt.

9) Övningsköra
Har haft mer eller mindre ofrivillig paus sedan i somras och ser INTE ALLS fram emot att börja igen (börja om, kommer det väl nästan bli). Gnöl och grin. Men det där nedrans körkortet behöver man ju hur lite man än vill.

10) Lyssna på hela skivor
Jag har blivit slapp och slö och lat och lyssnar bara på favoritlåtarna, om och om igen. Jag vet lika väl som vem som helst som pluggat musik att en del tongångar kräver ansträngning, tillvänjning. Det fokuset och den hängivenheten har jag haft till musik och jag tappar det lätt när jag blir stressad. Vill ha det tillbaka och börjar light: Inte ens genom att lyssna på sådant jag tycker är svårlyssnat, utan bara genom att lyssna på hela skivor utan att zappa. Ny musik, gärna. Jag ser fram emot det.

Heja heja mig och heja heja er om ni också försöker ändra saker ni vill ändra på i era liv! Stora som små.
(Jag är öppen för pakter av alla de slag! Sådant tenderar att fungera väldigt bra för mig. Gärna med belöningar i slutet. Säg till om ni vill hänka på!)

St Lucia | Closer Than This

3 comments :

 1. Vill tipsa om Audio Dharma. http://audiodharma.org/, om du a) vill bli påmind om basic bra saker som att vara här och nu, att andas och att observera saker utan att för den skull nödvändigtvis bli indragen i dem (och en massa massa annan klokskap) och b) tycker att det känns ok att de som pratar gör det på (mestadels amerikansk) engelska. Det finns både korta grejer (typ 4 min) och mellanlånga grejer (40-50 minuter) och jättelånga (flera timmar). Min favoritlärare är Gil Fronsdal. Om du har hörlurar som inte släpper in alltför mycket omkringvarande ljud kan du lyssna när du sitter på bussen eller tar promenader. (Möjlighet att kombinera punkt 8, 5 och 1!)

  ReplyDelete
 2. Jag blev så himla glad av kommentaren du lämnade på min blogg. Så himla fina ord, tack snälla! Och så skönt med igenkänning från någon annan angående "toppbloggarna"!

  Har också mål för 2015 och en av dem är lik din Facebook-grej, men att överlag inte slösurfa så mycket vilket leder till att jag kommer läsa mer böcker. Försöker känna efter när jag blir uttråkad på datorn och sen bara stänga av den och lämna den i ett annat rum. När jag vande av mig från facebook tog jag bort den från mobilen helt; jobbigt ett par dagar men sen märkte jag att det var så skönt att inte vara så uppdaterad. Lycka till! :)

  ReplyDelete
 3. Vilken bra lista! Jag vill också läsa mer (i fjol blev det nästan bara kurslitteratur, så himla hemskt) och så måste jag verkligen blir bättre på att slita mig, inte bara från facebook, utan från hela mobilen. Lycka till med alla dina önskningar, kram!

  ReplyDelete