påsken i kode del 1På påskaftons kväll åkte Liam, Tove och jag ut till Kode för att fira påsk och ha helgmys. Lisa var redan där och passade huset eftersom hela familjen Björkman var på Gotland och hälsade på Johanna, så Lisa frågade helt enkelt om hon fick ha gäster, och det fick hon ju.


Det är ju inte heller första gången vi firar någon högtid i det här rara huset. Här firar vi nyår 2016, här firar vi David födelsedag 2020, här har vi höstmiddag 2016, här har vi lånat huset för att ha planeringshelg med Blues Gardeners 2017, och här är förresten den världsfina trädgården som den såg ut en kväll i augusti 2014 den allra första gången jag var där och hälsade på.


Hur som helst! Lisa hade pyntat och fixat ...


... och det blev snart dags att äta middag, quinoasallad med halloumi och grapefrukt, så gott.Gulliga människor!
Vi var för sega för att göra något i stil med spela spel, så istället hamnade vi bara i soffan efter maten och pratade strunt och åt påskgodis (av vilket vi hade MYCKET) resten av kvällen.


Frukost! Tove gick upp på morgonen och bakade frallor ...


... och både Lisa och Tove hade med sig egengjord marmelad. Hallå.


Sedan bar det av ut i trädgården ...


... och växthuset ...


... för att ta hand om sysslor som ingår när man passar hus, såsom vattna miljoner växter och se om hönsen har lagt några ägg.


Och vad har vi här då! Tove har fångat mig i ett sällsynt ögonblick av huslighet, görandes pajdeg (under Lisas godmodiga överinseende). Det skulle ju bli påskbuffé till middag och då får väl till och med jag (motvilligt) hjälpa till ... lite. :)

Nu får det räcka med påskmys för idag, så resten av helgen kommer i ett annat inlägg!

Genenis | Invisible Touch

No comments :

Post a Comment