också i juli



I efterhand kändes det som att hela juli regnade bort, och att det inte blev så mycket med juli - men som vanligt stämmer det förstås inte. Vi var ju på landet en vecka (den veckan regnade i och för sig bort lite) och så var jag och fjällvandrade (och det var ju faktiskt sommarens happening i mitt liv) och alldeles i slutet av månaden åkte vi till Edinburgh (men de bilderna har jag inte ens öppnat på datorn än). Men det var ju en massa små mellanrum däremellan också, som det alltid är, och som vanligt är jag så tacksam för att jag har bloggen, så att jag får sammanställa alla mellanrummen, och se summan av alltihop: att det ändå blev något i andra ändan. Här är en del av det fina som blev:


En riktigt härlig sommardag fick vi i början av juli, och då åkte jag och Anna till Donsö på badutflykt.


Jag hade inte ork att greja med matsäck så jag köpte med den här fina och goda salladen på hamncafét.


Hittade en båt som heter som jag!!!


Och båtens hus!


Och så badade och pratade och läste vi hela dagen. En toppenutflykt.


Filip hade svensexa och jag hade jobb att göra på dagen men åkte in och var med på middagen på kvällen. Kolla vilket fint gäng människor i ösregn! :)


På tal om fina människor i regn var jag och åt lunch en dag med min vän Carolina. Vi har inte setts på ett bra dag, så det fanns massvis att prata ikapp om.


En annan kväll var Liam och jag bjudna på middag hemma hos Anna och Henrik.


De hade bakat fyra sorters olika pizzor (om jag minns rätt) och allt var så himla himla gott. Och trevligt!


Min gulliga man blir förevisad syntar, sladdar och grejer (det är vad det ser ut som för mina otränade ögon: en massa syntar och moduler med olika ingångar och sladdar och blandade knappar och reglage) och har vett att ställa rimliga frågor eftersom han vet något om elektronik. Ägaren till elektroniken, Annas gulliga man, är förtjust. :)


En annan dag laddade jag upp inför fjällvandringen medelst bakelse och varm choklad. :)



Och sedan fick jag en så fin överraskning! Jag hade sådan brutal resfeber inför vandringen, inte gällande packning och planering utan för att jag var nervös över att vandra själv. Och så visade det sig att Tove och Karin hade bokat samma nattåg hem till Umeå! (Jag skulle ju till Jämtland, men tåget delar sig mitt i natten, medan man sover.) Så vi satt i bistron och pratade hela kvällen, vilket var exakt vad jag behövde för att distrahera mig från min resfeber. Så bra.


Vips är jag hemma från vandringen igen! Maria fyllde år och firade med öl på Tullen. Hon hade frågat i förväg om hon fick ta med sig egen födelsedagstårta, och då fick hon det! Hur fint!


Dagen efter var det dags för nästa födelsedag, nämligen Toves. Vi fikade ute ...


... och när regnet oundvikligen kom flyttade vi in och åt middag inne. En finfin söndag!


Sedan var Lisa och Tove och jag på Konstmuseet och såg utställningen om Göteborgskoloristerna. Jag hade så gärna velat tycka om den, men i slutändan gjorde jag inte det. De är ju kända för "det intensiva, sinnliga och ibland lidelsefulla färgspråket" (från Wikipedia), men jag tyckte inte alls att färgspråket var så lidelsefullt? Det var så mycket som blandade ihop sig och blev gråbrunt och lerigt istället?




Efteråt promenerade vi ned till Palmhuset (... eftersom det skulle, just det, regna) och fikade. Finfint fika (som jag inte hade lyft ett finger för) och finfint sällskap!

Efter det åkte jag och Liam till Edinburgh och sedan var juli slut! Och som sagt, det känns fint att ha några sådana här guldkorn att se tillbaka på.

Coldplay | Higher Power

No comments :

Post a Comment