2016Vad var årets triumf?
Att jag är SMÄRTFRI i min rygg.

En gång till: SMÄRTFRI.

(Jag ska skriva ett helt inlägg om det senare, för jag märkte att jag hade mycket att säga om det. Men tills vidare: Smärtfri. Jag är lycklig över det varje dag, det går bokstavligen inte en enda dag utan att jag tackar min lyckliga stjärna för att min kropp inte värker längre.)

Var har du varit det här året?


Senegal


Madrid


London


Edinburgh


Herräng


Stockholm


Österlen


Visby


Warsawa


Stockholm en gång till
Och hemma i Göteborg.

Vad var din största framgång jobbmässigt?


Min kör! Min kör, min kör, min fina kör. Jag kan fortfarande liksom inte riktigt fatta att jag, som inte har ett uns entreprenörsskap i mig, bara: hyr lokal, byggde hemsida, arrar låtar, säger till folk att de ska säga till folk att börja sjunga i min kör, skickar fakturor, sköter min bokföring och sedan framför allt: ser så himla mycket fram tisdagkvällarna med min kära popkör? Att man kan få betalt för att ha så roligt som jag har ihop med dem? Och att jag har skapat det alldeles själv? Sjukt!

Vilket var det roligaste giget?


Jamen det var ju att spela i Stockholm med the Sky is Crying - precis som förra året. :) Vi lade förresten upp en liten julklapp på Soundcloud - här kan man lyssna på den:Men det var också störtfint att spela blues i Warsawa med Mattias och att spela K:s Choice-låtar från med Sebastian på Markus och Annelis bröllop.

Årets roligaste fester?
I kronologisk ordning:


Finmiddagen i mars


Midsommarkalaset hos Karolina


Julias födelsedagsmiddag

Årets bästa utflykter?


Ut och gå i mars med Johanna


Utflykten till Fårö med Trevliga Trion under Medeltidsveckan


Svampplockningsturen i september som avslutades med säsongens sista bad

Årets bästa fritidssysselsättning?


Det är väl alltid dans?

Årets bästa projekt?


Att flytta ihop med Jens såklart! Det är joxigt att flytta, men roligt. Så himla knäppt fortfarande att han flyttade hit till mig och vi inte har distansförhållande längre.

Vad har du mest lyssnat på för musik?
Ella Fitzgerald, St. Lucia, Artie Shaw, Sara Bareilles, Alice Babs, Benny Goodman, Elmore James, Fletcher Henderson och David Gray, i den ordningen.

Vilka tre låtar har du lyssnat mest på?
Min topplista för i år är sjukt förvånande! Men rolig! Asbra låtar:
1. Skrillex & Justin Bieber: Where Are U Now
2. Danny Saucedo: Dör för dig
3. St. Lucia: Dancing On Glass

Bästa filmen du såg för första gången?
Fantastic Beasts and Where To Find Them. Alltsåååååå vad jag njöt. Jag har ju stört mig en del på Harry Potter-filmerna för att filmatiseringarna så uppenbart är böcker, inte filmer. Så underbart då att se en film i Harry Potter-universat, men som verkligen är skriven för att vara en film (det märks), och som utspelar sig på 20-talet?! Och med asgulliga karaktärer och man slipper Harrys enformiga ångest och larviga försök att dölja den för andra? Fulländat. Jag blir sugen på att gå och se den igen bara jag skriver om det.

Bästa boken du läste under 2016?


Cirkeln-trilogin, som jag läste i somras när jag var sjuk, och bara sjönk in i totalt. En sådan läsupplevelse för mig får alltid högst betyg.

Vilka kläder har du använt mest?
Det är ju mjukiskläder! För jag är mer hemma än inte hemma (nu när jag jobbar så mycket hemifrån) och då har jag alltid vansinnigt slappa, mjuka kläder på mig. Har nog inte en enda bild på mig själv i mjukiskläder dock. Får ordna det till nästa år.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?


Lika glad som de senaste åren, men av en annan sort - klart lugnare glädje än 2014 (vilket var ett bra och hysteriskt år), och mer sprattligt än 2015 (vilket var ett bra och lugnt år).

Vad fick dig att må bra det här året?
Mina lyckliga omständigheter och min förmåga att insupa mina lyckliga omständigheter till minsta detalj, samt förmågan att kvickt glömma det jag grät över nyss.

Vad har gjort dig ledsen det här året?
Världsläget.

Bästa köpet?
Jag har legat extremt lågt med köpande det här året, vilket ju går precis i linje med hur jag vill ha det. Kan knappt komma på något jag köpt som har varit något utöver det vanliga? (Utom resor, resor har jag köpt i mängd.) Under 2017 (gärna snart) ska jag dock köpa ett digitalpiano, vilket jag ser mycket fram emot.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?


Repade hela hela dagen. Jens och jag tänkte fira lite på restaurang till kvällen, men det fick vi också stryka eftersom repet blev förlängt med tre timmar (!) någon vecka innan. Supertrist. (Bilden är från dagen innan då jag hade födelsedagsbrunch - det var däremot fint!)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?


Ja, jag startade ju en kör då. :) Och så blev jag sambo i en lägenhet där bara jag själv och personen jag är sambo med - det är kul! Sjöng blues i Warsawa, var på Medeltidsveckan, uppträdde med bluesdanskoreografier, hade Amanda-föreställning på Musikens hus och en massa andra saker.

Vad vill du göra nästa år, som du inte gjorde i år?


Nästa år vill jag röra runt i grytan en hel massa! Det ska bli oerhört spännande!

Vad var det bästa med det här året?


Att jag fick vara så lycklig typ jämt. Det är ju helt galet att titta igenom 2016-katalogen av redigerade bilder. När jag gör det tänker jag att jag kanske har det bäst i hela världen? Av alla människor som finns.

No comments :

Post a Comment