bastuklubbens oktobersammanträdeHur man behåller sin mentala hälsa i detta giftiga patriarkat, undrar ni?
Svar: Man umgås med kloka, strålande kvinnor. Till exempel i sin bastuklubb. Till exempel i sin filosofiska, feministiska bastuklubb som man råkade starta lite hipp som happ för några år sedan, och som inte har haft sammanträde på år och dar, men som plötsligt finner att NU är det tid att ses.

Jag menar kolla bara vilken samling helt fenomenala, kompetenta, roliga människor:Det bästa i bastun är att man bara blir en kropp (det är samma på fjällvandring). Att man slipper förhålla sig till hur man för sig och ser ut. Att man blir En Människa istället för En Kvinna, den man skapar hela tiden. Allt det där försvinner i detta det allra bästa av peppiga, kloka gäng. Och energin som i vanliga fall går åt till att hålla ihop sig, placera sig i rum, akta sig, parera patriarkatet, den kan vi då istället använda till att tänka filosofiska, feministiska tankar och planera allehanda världsförbättrande åtgärder. Det är RIMLIGT. Det kostar helt enkelt en massa energi att hålla på med maktstrukturer: Att upprätthålla dem likaväl som kämpa mot dem. Och vad mycket vi sparar då, på att slippa.

(Hej killar som läser detta och blir provocerade för att ni inte får vara med ("ni gör väl inte saker MER jämlika genom att STÄNGA UTE folk!"); gör er själva en tjänst och googla separatistiska rum. Vikten av att som kvinna få finnas i sammanhang där man slipper förhålla sig till den manliga blicken är omätbar.)

Lauv | I Like Me Better

No comments :

Post a Comment