sommaren 2016


Var har du varit i sommar?


I London


på Louisiana


i Edinburgh


i Malmö


på Herräng


i Stockholm


på Österlen


på Gotland


och hemma i Göteborg.

Var har du bott?


Första halvan av sommaren bodde jag med Johanna och Sebastian i deras radhus i Utby


och andra halvan i mina föräldrars hus i Härlanda.

Vad har du ätit?


En massa bra glass!


Och plommon direkt från trädgården.

Vad har du druckit?


Smoothie efter smoothie efter smoothie.

Vad har du haft på dig?


Dansklänningar


och medeltidskläder


och träskor. Och i övrigt bara slappa och lösa och bekväma slafskläder.

Vad har du läst?


Först läste jag de A Dance With Dragons, som var den sista jag hade kvar i A Song of Ice and Fire, sedan gick jag direkt över till Cirkeln-serien, och nu håller jag på med A Knight of the Seven Kingdoms. Så det har varit en fantasysommar kan man säga. Och det är den bästa sortens sommarlektyr i min värld. Dessutom hade jag läst Utan personligt ansvar av Lena Johansson (eftersom jag tyckte att Egenmäktigt förfarande var läsvärd) och hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson (eftersom jag ville ha något lättsamt utan risk för mardrömmar när jag var på resa).

Vad har du jobbat med i sommar?


Fotat bröllop ju!

Vad har du längtat efter i sommar?
Först ingenting, och sedan mot slutet av sommaren längtade jag efter vardag, rutiner och nyttig mat. Det har varit en maxad sommar; jag har varit mycket på resande fot. Jag har klarat det alldeles utmärkt och haft väldigt roligt, och nu är det alldeles lagom att tillbringa mycket tid hemma lugn.

Vilken var sommarens bästa fest?


Lördagsfesten på The Spoonful! (Men då var jag för upptagen med dans för att fota ordentligt, så bilden är från söndagens band, som också var toppen.)

Vilket var sommarens bästa bad?


Ett iskallt dopp någonstans i Svartedalen när vi hade gått i skogen och plockat svamp i lördags. Helt klart sommarens bästa - även om det kanske snarare var ett höstdopp.

Vilken var sommarens bästa konsert?


Sommarens bästa konsert var en föreställning - Wicked på Apollo Theatre i London. Fast jag sett samma uppsättning en gång. Fast det inte ens är en "konsert" utan en musikal. Den är bara för bra.

Vilka var sommarens låtar?
Richard Walters: The Rules For Lovers, Hoven Droven: Årepolska, Daniel Docherty: Colours, Thank Goodness ur Wicked, Alanis Morisette: Thank U

Vad har du tänkt på?


Ro & vila. Vad det är, var jag finner det, hur jag kan sträva efter det. Jag har tänkt på att jag har lyckats forma min höst med mycket plats och tomrum; att jag lyckats skala ned det till de jobb jag bryr mig mest om, och omförhandlat till arbetstider och arbetsmängder som passar det liv jag har lust att leva. Jag har tänkt på att jag vill använda tiden jag köpt mig för minskad inkomst till något som är kreativt och stimulerande och givande; något jag känner passionerat för.

Jag har tänkt på att ta kontakt med min psykolog igen i rent friskvårdssyfte, att jag alltid kan arbeta förebyggande med min mentala hälsa; just nu är det ju som jag har ork och tid att göra sådant som att arbeta med min hälsa. Jag har tänkt på mina morgonpromenader, hur det kom sig att den rutinen blev så viktig, så viktig för mig och det som är mitt. Jag har tänkt på att bygga min röst och sångteknik, att inte tappa kontakten med gamla vänner, att jag har tappat kontakten med gamla vänner, att jag har all tid i världen och inte, att de jag älskar ska dö, att jag inte vill dö än, att det finns så mycket liv.

Och: You can't wait for inspiration, you have to go after it with a club.

Och: Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.

Vad ska du göra om nästa sommar?


SPOONFUL! The Spoonful är kanske det skojigaste dansläger jag varit på. Det var himla fett. Jag vill åka dit igen och ta med mig hela mitt crew.

Vad hade du velat göra mer av?


Bada! Fyra bad, det är att räkna som en usel badsommar, det. Och inte ett enda av dem var i havet!!! Jag badade i Stockholm, på Gotland, i Härlanda Tjärn och i Svartedalen, och det var fina bad, men ingenting är som långa pärlband av dagar vid havet. Nästa år!

Har du kysst någon i sommar?


Om jag har! :)

Hur många bröllop blev det?


Två!

Ser du fram emot hösten?


Skojar du? Alltid.

No comments :

Post a Comment