till gruppbildens lovJag har fått frågan en gång vad för sorts bilder jag tycker allra mest om i mitt personliga liv (alltså, sådant som hamnar i mina egna digitala och fysiska fotoalbum, inte sådant som är jobb). Jag har tänkt på det. Och kommit fram till att det måste vara gruppbilder.

Jag har alltid varit förtjust i att fota gruppbilder, och jag gör det i alla möjliga sammanhang, vare sig jag själv har möjlighet att vara med i bilden eller ej, men jag har inte tänkt aktivt på det förrän nu ... Men tänk ändå hur mycket som syns i en gruppbild! Jag menar, hur mycket de berättar om mitt liv! Detta att man försöker samla alla som var där. Det är ett tidsdokument i sig; vilka var vi? Vilken period i mitt liv var (eller är) det som jag umgicks (eller umgås) med de här människorna? Vad gjorde vi, vad var det för sammanhang, var är vi, vad har vi på oss? Just tanken på varför är vi en grupp - vad är det som binder oss samman - var är det som gör att det är just vi som var på just den platsen, just den gången - det fascinerar mig. Och som sagt, det berättar så väldigt mycket om mitt liv.

Här är en drös fina gruppbilder från de senaste åren eller så (för jag orkade inte gå tillbaka längre än så i arkivet :)). Det gör mig så glad att titta på dem.

Den här ovan är den kanske knäppaste, från en redovisning i en kurs i musikdramatik 2013, min sista termin på musikhögskolan. :)


Gruppbilder från fester är kanske de vanligaste. Här är en från när Karolina fyllde år i våras ...


... och ett cocktailparty hos Karin och Peter för tre år sedan ...


... och midsommar hos Karolina nu i somras ...


... och hel finklädd kammarkör på väg hem från en bankett på Konserthuset 2013 ...


... och den gången hemma hos mig när mina vänner alldeles utan min medverkan började sortera sig själva i färgordning. :)


På hajk vill man ju också ta gruppbild och denna är ju alldeles förfärlig, hur tänkte jag? Hälften syns inte, fula färger och döda grenar framför folks ansikten. Usch!


Men den här är fin! Från en promenad runt Delsjöarna, en höstsöndag förra året ihop med Trevliga Trion med bihang.


Rätt mycket dansevent blir det också i gruppbildskaterogin. Här från en förfest i en pytteliten stuga i Herräng förra sommaren.


Här är från förra vintern när Annette kom hit från Heidelberg och hade blueskurs med oss.


Berlin, oktober 2014; en av mina favoritbilder. Sju trötta lyckliga Göteborgare klockan sju på morgonen efter en lång och helt underbar dansnatt på Tangoloft.


Och det här gänget, det vill säga Blues Gardeners, finns det ju en hel drös bilder på eftersom jag har tagit gruppbilder på väldigt många av våra möten. Här är den senaste från sent i våras och den är så representativ för oss eftersom a) vi mer eller mindre sitter på varandra och b) det förekommer fika på bilden. :)


Möhippa! Prima gruppbildsläge! :)


Bandbilder finns det såklart en hel drös av på min hårddisk och det här är en av de jag gillar mest: soulbandet KW and the Plupps 2013. Så himla glada människor bara. :)


Och på varje trettondagsbal på Operan tar vi givetvis en gruppbild. Det här är den senaste, från 2015 (för nu i januari var jag ju i Senegal på trettondagsafton). Fler finns här.


Kolla drömmen! Att det faktiskt snöar på riktigt när vi står där på Liseberg i våra scenkläder efter ett av dagens många gig! Det här är från första året jag jobbade som julkörssångerska på Liseberg, och jag trivdes så väldigt med mitt körgäng det året.


Och på tal om snö, ibland när man kommer ut från dansen sent på kvällen och det har snöat riktigt mycket kan man ju ta en gruppbild i snön bara just för att det är snö.


Medeltidsveckans obligatoriska gruppbild - den första för mig personligen.


Och det här vackra, starka och underbart snälla gänget som flyttade allt mitt pick och pack på inte ens två timmar måste självklart dokumenteras med en egen representativ gruppbild!


Extrabonus från en födelsedagsmiddag 2007 :). (Jag började med gruppbildskärleken långt tidigare, men det här är en jag har tyckt mycket om.)

U2 | With or Without You

No comments :

Post a Comment