fröå gruva, ristafallet och annat fintMen vad har vi här då, ett hånglande par vid ett vattenfall? Kära hjärtanes. :)

Eftersom vi gick ned från fjället en dag tidigare än vi tänkt hade vi nu en dag på oss att göra utflykter och titta oss omkring. Extra värt nu eftersom vi ju hade bil; annars brukar jag ju ta tåget till fjällen. Vi delade upp oss i två grupper eftersom vi ville göra olika saker. Mikaela, Liam och jag gjorde en fin tur utefter förslag jag fått av vänner. Såhär blev det:


Först Ristafallet, som var superfint och mäktigt.


Såhär såg det ut uppifrån ...


... och dessutom tog vi en liten sväng neråt längs älven, men då började det regna, så vi vände tillbaka till bilen.


Nästa anhalt blev Fröå gruva. Det här var det bästa stoppet på hela dagen! Vi började med att äta smarrig lunch i Bergstugan, men då var vi så hungriga att jag inte fotade något, bara njöt av maten.Sedan promenerade vi runt en bra stund i området. Det regnade litegrann på oss då också, men vi höll humöret uppe ändå! :)
Liam som älskar gammal mekanik, stora maskiner och ingenjörskonst tyckte att allt var superintressant och härligt, särskilt att de rekonstruerat den gamla konstgången så att den fungerar. Mycket coolt!


Själv njöt jag som vanligt mest av att allt var fint och njutbart att titta på.Det här skrattet är jag så nöjd med att jag fångade, det är så sällan någon skrattar såhär hjärtligt och länge och liksom kastar bak huvudet som på film och allt det. Jag ordvitsade lite och Liam kunde inte sluta skratta på flera minuter. Kommer INTE upprepa ordvitsen här. :)

Som sagt, så mycket fint.


Ni vet den där grejen när Liam märker på min andning att jag vill stanna och fota? På väg ned från Fröå gruva hände precis det. Och så stannade han så att jag kunde få ta den här bilden. <3Därefter stannade vi till i Åre och tittade runt en sväng, men där var det ganska trist och deppigt tyckte jag? Kanske roligare på vintern. Så vi gav oss ganska snabbt och körde förbi Åre Chokladfabrik istället. Jag köpte en sådan här sommarstrut, och den var ju god eftersom det var chokladpraliner, men det går ju inte upp mot Berzelii Choklads praliner, det gör det inte. :)


Vid det här laget hade de andra tre kommit tillbaka från sin utflykt, så då bestämde vi oss för gemensam middag på Crêperiet. Det finns ju ett i Visby också, och därifrån har jag så många fina minnen (till exempel här, här och här).


Egentligen brinner den här crêpen, men man ser inte lågorna i dagsljus! Läskigt!


Efter middagen var vi alla ganska slut och behövde komma hem och vila och packa eftersom vi hade en lång kördag framför oss dagen efter. Bara ett stopp till: Utanför ICA i Undersåker, eftersom jag var tvungen att ta kort på de här grymt snygga bokstäverna. :)


Och den här grymt snygga mannen.

1 comment :