kaitumjaure - singiNy morgon och dags att lämna Kaitumjaure - stugan på första bilden och sjön på andra bilden delar det namnet.


Pausproviant är den bästa grejen och Frukt och mandel är den bästa utflyktschokladen. Jag köper aldrig den hemma, men på vandring är det den bästa. Det är väl konstigt?


Det här är Tjäktjavagge. Vi ska gå igenom den dalen i tre dar nu, till den tar slut någonstans långt där borta på andra sidan. Avstånd är något helt annat i fjällen.


Mot slutet av vandringen börjar det ösregna. Men vi är ganska väl förberedda. Man ser det komma på så långt avstånd i fjällen (de två bilderna ovan föreställer båda regn på avstånd). Och inte nog med det, man ser vädret flytta på sig också, över alla öppna ytor ser man oväder såväl som tussmoln flyta över himlen och byta skepnad, eller stora sjok välla in från någon annan dal. Det är magiskt.


Och när vi kom fram fotade jag inte Singistugorna, utan dasset ... Men visst ligger det ganska fint till?

Och det var den dagen. Här har vi dag 1, dag 2, dag 3, dag 4.

***

There's something magical about clouds among the mountains. You can see rain coming from so far away (it's what looks like mist on the third and second to last photos), or just watch all kinds of clouds move and change shape, the open skies are so huge here.

soundtrack dag V
bob hund | bob hund I
bob hund | bob hund II

4 comments :

 1. This is so gorgeous, I have to go here sometime. Thank you for sharing-- it's beautiful.

  ReplyDelete
 2. Jag fick en sån nostalgisk kick i magen av att se bilden på dina naglar i alla färger, påminner mig så himla mycket om Amme och mig när vi var tonåringar.

  Fortsatt väldigt fint att få följa med lite på din och Johans vandring. :)

  ReplyDelete
 3. erin: thank you! I really think you should. it's amazing up there. :)

  camilla: vad roligt att höra. jag har alldeles precis börjat med regnbåsnaglar, jag är gärna som du och amme när ni var tonåringar. kram!

  ReplyDelete
 4. Åh, vilken fin sak att säga, Kristin. :)

  ReplyDelete