första veckan i december



Favoritmånaden december! Vi inleder första veckan med en gullig koltrast på balkongen! Önskar vi fick mata fåglar här. Men icke.


Adventsstjärnan och julduken låg framme på bordet i ett par dagar och liksom samlade kraft. Som tur var var det ju inte första advent förrän tredje december.


Liam och jag åt samma mat samtidigt och på samma plats, det händer så sällan att det är värt att dokumentera! Det blev hasselbackspotatis och rotselleri med svampkräm. Svampkrämen var helt sinnes, så god! Från Plåtmat.


Han är för gullig den där.


Och jag är inte så dum jag heller.


En söndagspromenad på första advent.


Låda med julgrejer på golvet, stjärna och adventssljusstake uppe, julduken struken, snö i skogsbacken utanför. Det är för fint alltså!


På kvällen åkte jag till Carl Johans kyrka för adventsmusik med det som förut var Härlanda kammarkör men nu är Carl Johans kammarkör. De sjöng toppenfint som de alltid gör, men akustiken var hemsk och så fort det var orgel eller brass (vilket jag vanligtvis älskar på första advent) hördes inte kören alls. Inte särskilt mysig kyrka heller jämfört med Härlanda. Synd.


Lagade en vintersallad en dag som blev fantastisk! I den är det ugnsrostad broccoli, rostade vita bönor, bulgur, fetaost, grapefrukt, valnötter och fikon. Ska äta det hela vintern.


Sedan kom det mer snö


och jag tog premiärturen på mina hyrda längdskidor! Ja, vad är det som händer. Men det är ju så roligt och jag bor ju alldeles nedanför en golfbana. Man kan åka svinlångt på den om man åker runt kanterna. Jag kom inte så värst långt den här gången eftersom jag välte (och fick livets blåmärke på rumpan!) och fick linka hem. Men var glad ändå! Sedan fick jag vila några dagar och sedan smälte snön. Men nu hoppas jag på mer snö efter nyår!


Jag var och gjorde ett så roligt fotojobb också, på Rytmikverkstan som min vän Karin har. Hon behövde nya bilder till hemsida och sånt och jag kom och var med på ett rytmikpass och fotade henne och barnen. Det var så rart och mysigt och hon är så otroligt skicklig. Rekommenderas för alla med små barn!




Samma kväll åt Anna och jag middag på Brewdog och pratade om livet, universum och allting.


Roligt att vår ölsmak är nästan så långt ifrån varandra man kan komma sett till färg. :) Jag drack en imperial stout som hette Christmas Cake. Det kunde jag inte motstå.


Mörkt över älven på väg hem.


Det var en decembervecka i livet det. Plus dans och jobb och körrep och allt det där jag inte kommer ihåg att fota. Men några riktigt fina bitar från en riktigt fin vecka var det i alla fall.

Örebro Kammarkör | Bereden väg för Herran

No comments :

Post a Comment