davids sommarkalas



Igår hade David sitt traditionella födelsedagskalas i Kode. Det blev en extra mysig variant i år, för det ösregnade hela kvällen (för första gången sedan kalasen startade för fyra år sedan!). Så vi satt uppe på verandan under presenning och värmelampor och hade det gott hela kvällen.


Jag fotade ett bröllop tidigare på dagen, så jag kom senare och promenerade från tåget i regnet. Det är ingen lång promenad, tjugo minuter eller så, och det var precis vad jag behövde för att lämna arbetsdagen och den jag är som fotograf bakom mig, andas frisk luft och gå in i festen. Som ni ser var glädjen i full gång när jag kom. :)




En massa fina vänner var redan där förstås.


Vi leker alltid lekar som ni säkert vet och den här gången kom mariekex-klassikern fram. Det går ut på att alla lägger ett mariekex på pannan och den som först får ned det till munnen utan att använda händerna vinner (om man tappar det får man lägga det på pannan och börja om). Det låter extremt fånigt, och det är det också. Och roligt!


Anna-Karin var skeptisk. Men jag tror att alla klarade det till sist!






En till som hade vett att dokumentera!


Sedan gick det några timmar utan att jag fotade. Vi satt och pratade ...


... och gosade ...


... och åt ohemula mängder snacks.


Det gick någon timme till och blev ännu mörkare. Tror att det är en video på årets kycklingar som visas för Mia här.



Och så småningom var det helt och hållet mitt i natten och dags att åka hem. Tack för kalaset David! Redan första året sa jag "det här fina sommarkalaset är väl redan tradition?", och nu, efter fem kalas, tycker jag verkligen att man kan säga att det är det!

Bombay Bicycle Club feat. Lucy Rose | Willow

försommaren



Försommar! (Var förresten inte hela våren försommar i år? Kort och intensiv.) Den här regnbågen såg jag över ängen alldeles därhemma under någon av den här tidens många, många promenader.


Under en annan promenad stannade Tove, Lisa och jag för premiärdopp (i alla fall för mig) och matsäckslunch. Premiärdopp den 22 maj - det får ändå räknas som en bra säsongsstart.


En av de sällsynta gånger jag är i så god tid till mitt Friskispass att salen är tom när jag kommer :)



Tre bilder från en annan kvällspromenad, en söndag då det hade regnat hela dagen och klarnade upp först på kvällen. Gick och tänkte på hur lycklig jag är som får bo så nära allt detta. Fem minuter hemifrån är jag mitt i den här grönskan, vilken lyx!


Sen gick mamma och jag på opera och såg Tosca. Svinbra tyckte jag! Är ju svag för Puccini.



Ingen promenad såhär års utan att stanna och njuta av blomdoft.


Sedan hade vi terminsavslutning med vokalensemblen, och det hade vi hemma hos Anna i Ljungskile. Att vi hamnade där beror på att vi under ett rep tidigare i våras, som inte Anna själv var med på, kom att prata om att vi borde ha sommarmiddag med ensemblen. "Gärna i ett hus vid havet! Vilken tur att någon i ensemblen bor i ett hus vid havet ..." sa jag. Så då råkade det bli så att jag liksom bestämde att vi skulle åka och hälsa på Anna i Ljungskile och ha middag ... och tack och lov tyckte hon att det var en duglig idé. :)

Vi började med dopp i havet förstås. I alla fall Anna D och Jonathan och Max och jag. Det var ljuvligt!


Men på land blåste det rätt friskt, så de som inte badade - Anna C, Tom och Pontus - höll sig rejält påbyltade. :)


Och sedan åkte vi hem till Annas (och Gustavs och Esters) fina hus.


Hon hade förberett helt otrolig mat.


Efter middagen gick vi upp på övervåningen och satt länge och pratade och sjöng och tittade på den här utsikten genom fönstret.


Och åt efterrätt.


Vad underbart när det är när det är sommarkväll och man sitter tillsammans och umgås medan det mörknar, så länge och långsamt sitter man, och så lång och långsam är skymningen att man inte märker att det blivit alldeles mörkt i rummet. Och vi pratar och sjunger och trivs, och jag skulle kunna sitta kvar hur länge som helst.

På hemväg tackade någon i ensemblen mig för att jag ordnat med detta, och jag bara "men JAG har väl inte gjort något?! Det är ju Annas hus och Anna som lagade all maten?!". "Ja, men det var ju du som KOM PÅ det!". Så ofta i livet har ju just det varit min styrka. Allt det praktiska är jag dålig på. Men jag kommer på saker. Och ganska ofta blir det ganska bra.

Justin Timberlake | Love & War

carolina & robin 40



Mina vänner Carolina och Robin har precis fyllt 40 och hade cocktailkalas i sin trädgård alldeles i slutet av maj. Det var en så fin fest, och allra mest tyckte jag om alla tillfällen jag fick att prata med härliga människor - en näve gamla gymnasievänner, ett par andra musikerbekanta och några nya bekantskaper därtill. Jag hade med mig kameran mest för skoj, och ljuset var fint både ute på verandan och inne på dansgolvet, så här kommer en drös mingelbilder:


Carolina sjöng en sång till sin Robin förstås. <3










Tack Carolina och Robin för en toppenkväll!