vakkotavare - teusajaureFörsta etappen var på 16 kilometer och startade med en brant stigning. Vi hörde att det hade varit 25 grader varmt veckan innan och var hemskt glada att vi fick behagligare väder. Jo, det är sant: mulet och några regnstänk, som vi hade den här dagen, föredrar man ganska lätt framför värmeböljor, det blir lätt helt olidligt i värmen.


Tack William Petterssons föräldrar för sponsring med denna prima spork!


Jag gillar att gå på spänger. Det är skönt. (Man kan tro att de ligger där just därför, men det är nog oftare för att skydda marken. Kängorna skyddar ju ändå mot den mesta vätan.) Tydligen gillar jag även att fota spänger, märker jag när jag bläddrar igenom bilderna, så det blir mer av den varan framöver.


Till slut fick vi äntligen syn på stugan på andra sidan Teusajaure. Man får motorbåtsskjuts över sjön. Tur det. Jag kan inte ro.


På väg över sjön såg det ut såhär åt ena hållet ...


... och såhär åt andra. Ganska magiskt.

Sedan badade vi bastu (bastun är det lilla röda huset på bilden ovan) och "duschade" vilket ihop med middagslagningen tar upp ungefär hela kvällen. Allt tar längre tid i fjällen, det är en välsignelse. Förresten orkar man inte göra så mycket annat, första dagen vill man bara gå och lägga sig, helst vid nio eller så. God natt!

soundtrack dag III
Empire of the Sun | Walking on a dream
Oren Lavie | the Opposite side of the sea
Sigur Ros | ( )

2 comments :