åt att umgås med mina vänner


Det finns ett lärarskämt som går något i stil med "läraryrket har två stora fördelar: sommarlovet och jullovet". Till dessa stora fördelar skulle jag vilja lägga tre mindre, nämligen sportlovet, påsklovet och höstlovet. Under sportlovsveckan, som försvann alldeles för fort, hade jag förstås tänkt göra en massa viktiga saker; förstås ägnade jag den istället åt att umgås med mina vänner. Frukostarna och fredagskvällen har ni redan sett. Här är lite annat som hände:


Quiz är ju en fantastisk grej. Eftersom jag är upptagen alla vardagskvällar annars, var jag tvungen att ta tillfället i akt och gå på quiz nu när jag inte behövde jobba på kvällen. Tog med mig två av de mest läskigt allmänbildade personer jag känner för att öka vinstchansen. (Jag tycker hyfsat bra om dem också, men det är ju lägre prio på det som ni förstår.) Som recension av Tidbloms onsdagsquiz kan jag säga så mycket som att quizfrågorna var alldeles lagom svåra, stället är hur mysigt som helst och vitlöksbrödet var smaskens. Vi kom fyra! Inte dumt för ett debuterande lag.


På väg in till stan från frukosten med Anna.


Efter kammarkörsrepet (senare samma dag) gick Anna och jag ned längs Avenyn för att fika; jag fastnar i ljuset.


Och på lördagen hade vi planeringsmöte med bluesfamiljen (= tre timmar möte, fem timmar dans). De tre bilderna ovan var allt som blev på hela kvällen. Dels var det som ni anar alldeles för mörkt. Dels var jag upptagen med att skriva protokoll, dansa, kramas, vara melankolisk, bli mjukt strykt över pannan, få massage samt må så himla, himla gott. Ni vet, alltid allt på en gång.

Kronos Quartet | the Beatitudes av Vladimir Martynov

No comments :

Post a Comment