saker jag såg på bokmässan 2015Jens och jag svängde förbi Bokmässan häromveckan. Jag går inte på några seminarier och försöker inte få syn på så många kändisar som möjligt, men jag tycker om att strosa runt och känna på böckerna och titta på typsnitt och färger. Som här till exempel, bland serierna.


Av tradition köper jag ett seriealbum varje år, och i år blev det Jag är den som är den av Elin Lucassi. Här sitter hon och signerar mitt exemplar.


Kolla fint! <3


Här har vi en annan stjärna, fantastiska Ellen Ekman som gör Lilla Berlin.


Skulle vilja ha en vägg tapetserad med affischer som Galago hade.


Och så vill jag ha alla böcker om vandringsleder jag kan hitta. Köpte inte den här om vandringsleder kring Göteborg, fast jag känner nu att jag kanske borde gjort det.


Rätt stort är det ju! Det gäller att ha strategier för att överleva trängseln och alla intryck.


T.ex. fika. Det här fikat ser ju intetsägande ut, men efter en timmes travande i montrar satt det väldigt fint, kan jag erkänna.


Och så hälsade vi på min mamma. Hon stod i Svenska Kyrkans monter (som är mer som en stor öppen plats med scen och allt) och gav kaffe åt folk.


Röda Korset hade en effektiv och tankeväckande vägg i sin monter.


Och sedan träffade vi på min kompis Caroline, som jobbar på Camino.


Camino vann mitt personliga pris för rimligast mässgodis med sin rättvisemärkta choklad.


När vi gick vidare drogs jag till den här hyllan för att alla omslag var så färgstarka och fina. Köpte dock inget även om jag var sugen på den där boken om bönor, ärtor och linser .... eftersom jag ju borde laga lite mer "riktig" mat än jag gör (mindre halvfabrikat och sånt vore kul som omväxling). Men det kanske finns bättre vegetariska kokböcker för det? Har ni tips?


Institutionen för kulturvetenskap hade en rosa monter med popcornmaskin!


Men allra finast monter hade Erikshjälpen. Där jobbar någon som kan sin sak gällande detta med styling och sånt.Mönstret på den här bokryggen var ju helt bedårande!
Gamla fina tidningar och sådant som både Jens och jag kan stå och bläddra i hur länge som helst.


I sista montern innan vi gick hem hittade jag den här boken. Blev helt förtjust i dess stiliga formgivning och bedårande illustrationer (jag är ju en sucker för kartor på alla sätt, och särskild vackra sådana) men tyckte att den var väl dyr för något som jag egentligen kanske inte kommer titta i så ofta, utan som bara skulle tillfredställa det där oförklarliga habegäret. Eller så är det så att jag är lite väl rädd om mina pengar kanske, inser jag nu när jag skrivit på tre ställen i samma blogginlägg att jag hittat något jag ville ha, och som jag nääästan ångrar att jag inte köpte. Oh well! Frilansarens värld är inte så fet. Titta är gratis. :)

Gregory Porter | Water Under Bridges

3 comments :

  1. Jag får min matinspiration från tidningen VEGO - en massa entusiasm och både bönor, linser och halvfabrikat. Mitt bästa tips.

    ReplyDelete
  2. Håller med föregående talar om VEGO! Jag har även fått många tips i boken Mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo. Många bra "vardagsrecept" som går att modifiera. Den riktar sig främst till barnfamiljer, men passar mig ändå. Sedan finns ju Green kitchen stories, i bokformat och blogg: www.greenkitchenstories.com.

    ReplyDelete