den femte årstiden är över



Nämen vad har vi här då? Är det kanske ett alldeles pinfärskt kärlekspar kanske?


Jamen visst är det väl det! Erik och Carro gör entré i bloggen. Tillsammans, alltså. Och jag vill klargöra för eftervärlden att jag tar FULL credit för denna relation. EFtersom vänner som jag först kände var för sig, har träffats genom mig, på nyårsfest hemma hos mig. Jag är mycket nöjd med min planering och timing!


De kan i och för sig också få lite credit för att de är så enastående personer, alldeles i sig själva.


Och såhär såg förresten jag ut när vi var och fikade alla tre häromsistens. Fotat av Erik!


Och i övrigt då? Jo! Jag har varit inne i stan och vårpromenerat. Köpt årets första glass på Råda Gelato till exempel. För den femte årstiden är SLUT! Äntligen ligger allt det roliga framför oss!


Göteborg har ju fem årstider: vår, sommar, höst, jul och februarimars. Februarimars är INTE vår än, och julen är definitivt slut, och det är inte vinter heller, och definitivt inte "vårvinter" som jag har förstått att de har längre norrut. Nej, februarimars är inget av det, och därför har jag bestämt att februarimars är sin egen årstid, den femte.


Detta för att jag ska kunna ha rimliga förväntningar på februarimars, och också kunna förbereda mig i god tid och mildra konsekvenserna av februarimars genom god planering. Om jag förväntar mig att februarimars är vinter, eller för den delen vår, då väntar enbart grov besvikelse. Men om jag förväntar mig att februarimars är vad det är - ett gråbeige tomrum som inte kommer med några egna initiativ eller roligheter, utan som jag själv måste fylla med antingen energi eller trivsam vila - då kan jag klara mig igenom helt okej. I år var jag inte särskilt deppig i februarimars utan hade det till och med bra, och det var för att jag hade förberett mig och bokat in roliga och sociala saker - jag pratar om överlevnadstekniker här.


Men nu är den femte årstiden över. Jag kände vårvindarna i ansiktet i förra veckan, och folk var gladare på stan, allt är ljusare, kläderna lättare - rent fysiskt, jag märker inte förrän vintern är slut hur tungt det är att bära runt på alla lager. Och bara tanken på att det nu bara blir roligare och roligare hela resten av året! Allt det roliga framför sig! Vilken underbar känsla. Nu kör vi, rätt in i våren.

M Field | Andrew

No comments :

Post a Comment