om the blues gardenDet kommer bli ett himla prat om the Blues Garden i den här bloggen framöver. Så jag tänkte att jag lika gärna kan ta och berätta vad det är vi håller på med egentligen.

Bluesfamiljen känner ni ju; de här fantastiska personerna som någon gång i somras smälte in i hjärtat på mig och stannade där. (Bluesdans hittills i bloggen: maj (den blues night då jag verkligen fastnade), juli, september, november 1, november 2, november 3, januari.) Det är inte en fast grupp egentligen. Jag började kalla bluesdansarna i allmänhet för bluesfamiljen; det var så det kändes helt enkelt, en plats där jag fick vara hemma. Ibland är bluesfamiljen samma sak som bluesplaneringsgruppen, ibland ingår alla stammisar, de jag känner och har nära hjärtat. Och ibland menar jag hela världens - eller i alla fall Göteborgs :) - bluesdansarcommunity i stort. Bluesplaneringsgruppen är dessutom ganska lös i kanterna eftersom alla som vill vara med och fixa såklart får det.


Och, ja. Om inte det har framgått, så brinner vi rätt hårt för den här grejen med bluesdans. :) I höstas kom någon på att vi borde ha en workshop med internationella lärare. Gärna genast. Gärna redan till våren. Och sedan var plötsligt bollen i rullning och jag kan inte riktigt redogöra för hur det gick till, men ... om en månad ska vi ha vår workshop och det kommer bli så fantastiskt.


Det är mitt drömdansläger, på alla sätt. Allt är som vi vill. Jag blir helt rörd och mjuk i hjärtat av att tänka på det. Här, läs vår applied philosophy! Det här är vad vi tror på:

We believe in breaking down barriers between people, so our classes will not be divided by levels of competence, but by areas of interest. Our groups will be small, allowing you to get to know people better. Our schedule will let you have classes with every other participant at the event.

We believe in defying old staid conventions and traditions, so we will make it as easy as possible for you to choose for yourself whether you want to lead or follow, at any time, with whomever you might fancy. Our food will be strictly vegetarian, with vegan and gluten-/lactose-free options. Our DJs have been instructed to play sets with good flow, stuff that gets people moving, but they are not required to stick strictly to blues music; purists, be warned!

We believe in the power of human contact, so we'll have live music both Friday and Saturday. Some really amazing local musicians will be playing for you, all proven successes who have shown amazing ability to connect with their audience. We will strive to make it as easy and as comfortable as we can for you to socialise at this event, and we will try to facilitate a local hosting programme for visitors.


Alltså ... ja. Ni ser ju! Att inte dela in grupperna efter nivå utan efter tema. Bara vegetarisk mat. Vem som helst kan föra eller följa eller båda och allra helst allt på en gång. Bara livemusik från Göteborg. Ingen som kan komma och sätta regler för vad som är "riktig" blues eller inte. Bara dans. Och en massa, massa omtyckning.

Här är affischen:


Den finaste komplimangen jag fått för den var i måndags, när Lollo var på socialdansen. "Vilken fin affisch du har gjort!" kom hon fram till mig och sa efter att ha sett affischen uppsatt på väggen, utan att jag hade sagt innan att det var jag som gjort den. <3


Och blommorna i det här inlägget? Ja ... Elin och Lisa i dekorgruppen brinner också för det här. Kan man lugnt säga. :)

Så. Det kommer bli några upptagna veckor, kan jag tro. Men allra mest tror jag att det är värt det.

Porterdavis | Come On In My Kitchen

2 comments :

  1. Ja oj oj vilken fin affisch! Och vilket jättefint event. Så bra filosofi. Så spännande upplägg. Har ni sett det nån annanstans? Det här med att dela in i grupper efter intresse i stället för skicklighet? Ska bli jättekul att höra om hur det föll ut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack, vad roligt! Jag kommer inte ihåg hur vi kom på det riktigt, med teman istället för nivåer. Vi spånade på olika sätt att få alla deltagare att kunna, vilja och våga dansa med alla. Och sedan var några i Oslo i december på en mindre workshop (den hade bara en lärare, och två olika teman) som fungerade på det sättet. Varför inte testa, och testa stort, tänkte vi. :)

      Delete