bröllop i åhusKolla här då?! Ett brudpar! Och ett himla fint sådant dessutom!


Daniel och Ellinor gifte sig i Åhus för två veckor sedan och jag var både sångerska och fotograf och såklart gäst. Men porträttbilderna får ni se senare. Först tar vi vigseln och festen!


Vigseln ägde rum i denna tjusiga medeltidskyrka, men under vigseln fotade jag ingenting eftersom jag sjöng. Som tur var sjöng jag ganska tidigt i ordningen, annars hade det blivit en snyftig sörja av det hela. Brudparet sa nämligen så riktigt äkta superfina löften till varandra och hela kyrkan grät. Men jag lyckades hålla mig på en elegant nivå av rörelse så att inte sminket skulle förstöras. SKOJA! Naturligtvis hade jag inget smink på mig, man är väl ingen vigsel-nybörjare heller.Efter vigseln bjöd brudparet på glass i kiosken på torget. Jag var så att säga inte missnöjd med det!


Kolla, där sitter jag och känner mig snygg i min nya klänning! (Brudgummen är förstås inte så dum han heller.)Sedan tog vi oss till festlokalen, som hade den här utsikten. Precis vid havet. Och ljuset! Jag kommer säga det igen senare, men ljuset! Det var en så vacker eftermiddag och kväll.


Här kommer brudparet!

När vi hade skålat och druckit ut våra glas var det dags för middag. Kolla placeringskorten! Så fint uttänkt.Som om det inte vore nog, så fanns det must. Jag som aldrig lärt mig dricka kolsyra (pga STICKS! Mycket obehagligt ju?!) blir ju alltid lycklig när det finns något utan kolsyra som inte är vatten. Äppeljuice har jag aldrig varit förtjust i, men äppelmust är en helt annan sak.


Efter middagen gick vi ut och tog paus en lång stund. Det var fortfarande redigt varmt i luften.
Alla bröllopsfester borde vara såhär. Med många och långa pauser, så att man kan sträcka på benen, ta luft och mingla. Vara betagen av kvällsljuset och fota det så gott man kan. Och, som folk gjorde på det här bröllopet, bada och spela boule.
Och vi var förstås nere på stranden en sväng till.När det mörknade blev det bröllopstårtsdags. Med riktig handgjord spettekaka! Som det visst ska vara på skånska bröllop. Jag har aldrig ätit det förut, men det var kul att smaka, även om det mest smakade ... ägg? (Som tur var för min tårtmage fanns det smarriga moussetårtor också.)Och vid midnatt blev det förstås bad. Sommarens första bad för min del och en alldeles underbar säsongspremiär.


Dagen efter var det efterfest i ett hus som också låg precis vid stranden (fast ett annat hus). Det var lika löjligt varmt den här dagen och jag gick i och badade så fort jag kom dit. Jag var i vattnet i en trekvart och hade nog helst aldrig gått upp om det inte hade varit för att det blev dags för lunch.


Man var helt enkelt tvungen att vara antingen i vattnet eller i skuggan, annars blev det för varmt.


Det fanns massvis med festmatrester att kalasa på. Gott!


Nygift man på slackline!

Sedan sa jag hejdå och tog buss och tåg tillbaka till Malmö efter denna strålande bröllopsfest i dagarna två. Tack för festen, kära Daniel och Ellinor! (Porträttbilderna kommer som sagt snart, de med.)

Ingrid Michaelson | The Way I Am

4 comments :

 1. Hej! Hittade denna blogg när jag sökte på "Åhus bröllopsfest" och det ser verkligen helt underbart ut. Hade brudparet hyrt festlokalen? Och vet du i så fall vad den heter eller hur man kan få tag på ngn att hyra den av? Tacksam för svar till Sarachristensson87@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Hej! Vilka underbara bilder! Jag ska snart gifta mig i Åhus, och jag undrade också vilken festlokal som middagen hölls i? Jag har letat runt lite, men har inte lyckats hitta nåt så fint än! Du får gärna svara till becki.akcent@gmail.com :) :)!

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Hej Kristin.

  Superfina bilder! Jag undrar också vad den här festlokalen ligger och vad den heter? Ser perfekt ut för vårt sommarbröllop nästa år. Vore jättetacksam för svar.

  ReplyDelete