en försenad födelsedagsbrunch



Härom lördagen ställde jag till med en liten födelsedagsbrunch. Egentligen fyller jag ju år i oktober, men så råkade Anna och Henrik gifta sig den dagen (<3), så förutom att Liam serverade mig en dignande frukost på sängen glömde jag liksom bort att det var min födelsedag? Det var så mycket annat som var festligt, jag behövde liksom inte födelsedag ovanpå det. Men firar min födelsedag gör jag ju alltid. Så i år fick det bli i november.


Johan var där! Han har inte kunnat komma på flera år (barn, förkylningar och sånt) så alla som känner honom var extra glada åt att han var där.


Ella var där!


Det var bland annat Tove glad åt. :)


Framför allt var det våffelbuffé som serverades, men den glömde jag helt att fota! Det fanns bröd och några röror också (morotspesto, ärtröra och vita bönor + rostad vitlök) som Liam hade gjort, utifall man ville grunda med något annat än rent socker innan man gav sig på våfflorna.


Liam förresten är som vanligt världens bästa person att ha kalas ihop med. Han är en så uppmärksam värd. Det är något med det brittiska, tror jag. Så fort en gäst kommer in (även om det bara är någon som jag har varit ute och promenerat med som vill låna toan) frågar han vad de vill ha att dricka. Hantverkare hinner knappt komma innanför dörren innan han slår på vattenkokaren. Så gulligt!



Jag försökte förresten ge tillbaka Gå med mig till hörnet av Anneli Furmark, som jag hittat hemma hos Tove, till Karin (som är den som faktiskt äger boken), men det gick inte för då lånade Lisa den istället. :) SÅ himla fin bok förresten, jag blev helt tagen! Läs!


Och sedan gjorde vi inte så mycket mer än åt våfflor och pratade och skrattade och hade en väldigt god eftermiddag. Såhär såg det ut:










Över lag kände jag mig bara så tacksam över att jag kunde ha den här lilla och ganska spontana brunchen. Det betyder så många saker: att jag har ett hem att ha den i, att jag har vänner som vill komma hit, att vi är vaccinerade och kan träffas inomhus. Så glad åt allt det. Den här bilden får sammanfatta dagen. <3

Piero Umiliani | Lui E Lei

No comments :

Post a Comment