bohusleden: bottenstugan - dalen med övernattning del 2Här kommer del 2 av förra helgens hajk! (Här är del 1.)


Och var var vi nu? Jo! Vi hade precis eftermiddagsfikat vid Övre Långevatten. Efter fikat packade vi ihop oss och promenerade vidare, med förhoppning om att det skulle vara ledigt i nästa vindskydd. (Vi hade med oss ett vindskydd och det fanns andra fasta vindskydd relativt nära som plan B, men det är ju alltid gött om man får det första man tänkt sig.)


Mitt bland alla barrträd gick vi igenom en pytteliten bokskog. Jag tror att den biten var markerad som fornminne på kartan, men något fornminne såg jag inte. Märkligt mysterium!


Extra påfyllning av geléhallon!


Snart kom vi fram till sjön Tvängen - och vindskyddet vi siktade på var ledigt. Hurra! (Inte förrän jag kom hem och jämförde med foton insåg jag att jag varit där en gång förut! På den hajken kom vi från ett annat håll och gick en annan tur, och jag hade också sämre koll då på vad jag egentligen höll på med. Så minnesbilderna är helt olika.)

Vi hade också insett vid det här laget att det går åt mer ved när det är kallt ute (smart va?) och att vi inte hade med oss så mycket som vi bort. Så Jonas satte igång med att hugga upp lite av den fuktiga ved som fanns på plats (och som låg ute på marken i en hög), och torka den runt elden. Det rykte som attan men funkade bra, så till slut räckte veden hela kvällen, hurra!
Kolla idyllen ändå?Så småningom fick vi bra grillglöd i en hörna av eldstaden. Jag grillade sojabullar och åt i korvbröd, funkade utmärkt! (Fortfarande inte hittat någon god sojakorv som inte faller i bitar när man grillar).


Och sedan satt vi där och småpratade och grillade och sysslade och skickade korvbröd och ketchup mellan oss i några timmar. Det är något alldeles speciellt med det där småsysslandet, att det är ett projekt att få i sig middag och att det får vara det. Det är meckigt, men värt det.


Frampå morgonen vaknade vi till denna utsikt. <3 Och hur gick natten, då? Jomen, bra tack! Trots minusgraderna frös jag ingenting! Köpte ju ny sovsäck förra året, men så blev det inga utenätter det året, så det var premiär. Och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med köpet. Frös bara lite om fötterna, så där får jag utarbeta ett bättre system. Att ligga mitt bland fyra personer som alla snarkar i olika tonlägen, tempi och klangfärger dock, det kunde inte sovsäcken skydda mig mot. :)


Godmorgon! :) (Fotat av Jonas.)


Det var en himla fart på Jonas den här hajken, han hade knappt vaknat innan han var uppe och igång med grötkoket. Själv har jag svårt, svårt att ta mig ur min varma mysiga sovsäck på morgonen. Får öva mer på det nästa hajk. Då kanske det är varmt nog att ett morgonbad kan locka upp mig?


Till slut var jag i alla fall uppe och igång! Och när man väl rör på sig blir man ju som sagt varm fort. Och solskenet som silar genom träden, och fågelkvittret, så ljuvligt.


Packning och allmänt fix och jox. Det tar längre tid än man tror att komma iväg, precis som på fjället.Så småningom var vi i alla fall på väg, och promenerade förbi alla torpruiner som ligger utströdda i skogen här.


Snö snö snö!Snabbare än vi trott - nu när vi hade gjort av med så mycket ved, vatten och mat vi bar på igår - var vi framme i Grandalen, där den här etappen egentligen är slut.


Läge att planera nästa vandring! :)


Sedan var det bara lite grusväg, och den gör man ju snabbt av med ...


... och så var vi plötsligt framme vid den vackra hembygdsgården i Dalen.


Den här ladan va! Den är från 1600-talet, stod det. Så fin.


Och sedan körde vi tillbaka till Bottenstugan där vi hämtade den andra bilen och körde hememot Göteborg. Trötta och glada och sugna på mer vandring. Hurra! Bästa känslan!

Eldstorm | Permanent Soil

No comments :

Post a Comment