bohusleden: bottenstugan - dalen med övernattningI helgen var vi på hajk! Det var härligt och efterlängtat och bitvis svinkallt! På natten blev det ner mot fem minusgrader. Men det kommer vi till. Vi tar det från början.

Vi hade bestämt oss för att gå en etapp på Bohusleden och valde etapp 8 ("Grandalen - Bottenstugan" är den ofta listad som, men vi började vid Bottenstugan och gick söderut istället. Och så förlängde vi turen med någon kilometer efter Grandalen och gick till Dalen istället), eftersom flera av oss har varit i närheten på andra vandringar, men inte gått exakt den sträckan. Och så är den kort - 8 kilometer - och fin. Vi hade två bilar och kunde ställa en varje ände, vilket löste problemet med att det inte går någon kollektivtrafik till många etappmål längs Bohusleden.


Det var Jonas, David, Lisa, Marie och jag som var ute i skogen. Vet inte varför Jonas står en meter bort och ser moloken ut, och jag vet inte heller vad de andra tittar på. :)


Vi blev först lite förskräckta när vi kom till Bottenstugan, där vi började, och det låg snö på marken - en hel del på parkeringen där. Väl inne i skogen var det mer som en lätt pudring över mossan. Vackert, tyckte vi.

Det är ett himla fix när man vandrar, alltid nån vante eller mössa som ska rättas till. Det är extremt verkligt men verkar aldrig komma med på bilderna i resereportagen.


Ganska snart kommer man till den långa långa trappan. Den var alldeles nybyggd och fin när vi kom dit! Väl uppe tänkte jag ta den här klassiska bilden som alla tar, där folk poserar och det samtidigt syns hur lång trappan är. Men på grund av min brist på vidvinkel misslyckades jag med det.


Såhär lång är den! Typ.


Jonas tog också fina bilder och jag bad att få ta med några i blogginlägget så att det syns att jag också var med på hajken. Den här till exempel.


När vi kommit upp på höjden fick vi den här fina utsikten.


Dags för lunch!


En mycket sammanbiten (alltså hungrig) Marie tar sig an halloumin. :)Det var alltså kallt. Inte alls när vi rörde på oss, men när vi stod still var man tvungen att ha så mycket kläder på sig som fick plats, så att man blev som en liten stoppad korv. Foto av Jonas.


Vi lärde oss många saker om att hajka i kyla den här helgen ... Saker man kan tro att vi kunde räknat ut innan men glömde tänka på. :) Till exempel: Gasol funkar jättedåligt när det är kallt! Så det ena trangiaköket fick vi i princip räkna bort. Också: Det går åt mycket mer bränsle för att koka saker när det är minusgrader! Så vi fick vara rätt sparsamma med T-röd. Det kan man tänka på till nästa gång. :)

Hur det nu var blev maten klar till sist och det var så gott så gott (äta mat ute är ju alltid det): pasta, crème fraiche med örter, ärtor, och halloumi. Mer behövdes inte. Så gott.


När vi ätit och packat begav vi oss iväg igen på den här snöiga stigen. SÅ gött att bli varm när man börjar röra på sig igen!Vi fick en härlig solig eftermiddag sedan.
Så småningom kom vi fram till Övre Långevatten. Det finns ett vindskydd där, men det var lite för tidigt på dagen för oss, så vi stannade för eftermiddagsfika istället.


<3


Åh varma koppen, du är en sådan tröst för min själ. Och Lisa hade med lyxig brownie till alla. Ojojoj.


Nu mår man gott alltså.


Och från andra hållet! Fotat av Jonas.
De här fina får bli sista bilderna för nu, så att inte det här inlägget får mer mastodontkaraktär än nödvändigt. Kvällen, natten och morgonen kommer i nästa inlägg!

Gammalgrass | Oriental Hoedown

No comments :

Post a Comment