at home pt 1: the hallway


En av de roligaste sakerna med bloggar enligt mig är att man kan få se hur det ser ut hemma hos folk. Jag älskar att se hur folk bor! Så jag tänkte att jag ska ju inte vara sämre utan visa lite hur det ser ut här hemma. Vi börjar med hallen tänkte jag, den kommer ju först. Ett helt inlägg om bara en hall? Ja, om man har en väldigt lång hall så! Jag fick med mig fel objektiv från skolan så det blir mest lite konstiga beskärda detaljer, men det blir nog bra ändå.

***

One of the things I love most about blogs is that you get to see what people's homes look like. So I thought it was time to show some photos from my own home. These are all from our hallway (which is a very long one). Please ask, or use google translate if you want to know more!


Det första man ser när man kommer in är det här, en djungel av plastrankor och tyg. Johan har byggt en magisk grej som gör att ljusslingorna tänds så fort man öppnar ytterdörren, så att det alltid ska vara tänt mysljus när man kommer hem. Sedan släcks de automatiskt efter tjugo minuter. Det är rätt fantastiskt faktiskt.


Om man vänder sig till höger då så ser det ut såhär. Under spegeln står det en skohylla (egentligen en IKEA-bokhylla i halvhöjd som vi hämtade i grovsoprummet). Och så foton på väggen (det hänger foton överallt här förstås). Dem har jag skrivit ut på min skrivare. Den är fin och bra.


Sen bredvid spegeln kommer det en lång korridor. Till vänster i den bor först Daniel och sedan Ellinor. Till höger kommer lilla toan. Ett badrumsskåp som jag har impulsköpt (eh! Jag impulsköper nästan aldrig något, men jag drämmer till med ett badrumsskåp ... men det var ju så fint. Här är ju låten.) och ovanpå den en tavla som jag gjorde när jag skulle öva på att måla med olja. Jag ställde den där någon gång när jag bar omkring på grejer och sedan blev den kvar. (Stora toan ligger också i hallkorridoren men den får ni inte se för det är fula våtrumstapeter i den. Jag HATAR fula våtrumstapeter.)


Och så hänger det fyra Pettson-tavlor som jag har tagit ur en dissekerad väggkalender när det året tog slut. Över lag kan jag verkligen rekommendera väggkalendrar! Man får så många fina bilder för lite pengar. Särskilt om man köper dem på halva priset-rea i februari som jag brukar. Grymt.


Håhå! Säg det som det inte går att använda washi tape till! Om ni undrar varför Johan inte har någon krok så är det för att det fanns bara fyra krokar och han brukar inte använda lilla toan, så han blev utan. :)


Mellan toadörrarna hänger det en lerpryl som jag gjorde när jag gick på Helsjön. Kanske det enda i keramik jag blev riktigt nöjd med. Påminn mig att jag ska ta en bättre bild någon gång! Glasyren reflekterar lite konstigt här så att färgerna ser mycket mörkare ut än de är.


Och mittemot hänger en tavelvägg som jag faktiskt ska ta ned imorgon (för det är bara mina grejer som hänger där och nu är det någon annans tur att välja vad som ska hänga i hallen). De finaste sakerna är ett broderi som jag fått av Maria (längst ned till vänster) (kolla på det här klippet om ni inte fattar - det är fantastiskt) och ett collage som jag har fått av Katie (längst ned till höger).


Och sedan kommer dörren till köket och en bokhylla och efter det kommer man rakt in i vardagsrummet, och om man vänder sig om då ser hallen ut sådär.

Det var det! Resten av rummen kommer en annan gång! :)

3 comments :

  1. Åh, jag har ju aldrig varit hos dig där! Vad fint det ser ut!
    Lerprylen var grym!
    Inspirerande hall!
    Hälsa Johan att ljusuppfinningen var grym!

    ReplyDelete
  2. I really like seeing your house! and I was so surprised to see my collage in your hallway. . . It makes me happy to think of some of my art being enjoyed halfway across the world. :)

    ReplyDelete
  3. linda: tack! vad roligt att du tycker om det, och konstigt att du inte har varit här än!

    katie: I'm glad you like it! I know, it's so cool - you're so far away and we've never met or anything, but I have your art right here with me. art is nice. :)

    ReplyDelete