2011


Fem händelser som varit bra det här året?


1. Fjällvandringen var så himla himla bra.
2. Att jag skaffade en psykolog för att ta itu med mina prestationskrav. Hon var helt fantastisk och hjälpte mig med jättemycket. Tyvärr fick jag bara träffa henne sex gånger eftersom det var via Akademihälsan. Måste skaffa en ny och jobba vidare.


3. Att Viktor och jag gick igenom en tok-körig sommar och sen bara kände "men måste vi göra slut? Alltså måste vi? Neeeeej, det vill vi ju inte" och så gjorde vi inte det sen till slut.


4. Våren på Ljungskile var jättefin. Det hände mycket då rent röstligt och socialt och ja, det var fint och lyckligt för det mesta. Och så åkte jag på två miniturnéer, först med Sväng Framåt och sedan med Joel och Spogardh, båda rätt underbara.
5. Att jag fick sommarjobb och dessutom ett som kändes så givande och meningsfullt. (Plus att det ingick att bada och leka på arbetstid.)


bubblare: Att jag var med i mitt livs första opera och lärde mig så himla mycket.

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. Varje gång som Viktor och jag gjorde slut i somras var det inte så kul.
2. November, när jag var så stressad att ingenting var roligt längre.


3. Distansförhållande. Det är så sämst. Ibland känns det helt okej. Ibland känns det åt helvete.
4. Att jag bara fortsätter och fortsätter att gå upp i vikt och det känns så himla motigt.
5. Vissa saker på sommarjobbet var tunga, och svåra att låta bli att tänka på efter arbetsdagens slut. Kanske är det en övningssak?
bubblare: Att jag inte haft någon församling.

Vad har du lärt dig i år?
Att min taskiga självkänsla delvis är det som tvingar mig att ta på mig för mycket (delvis är det för att det är så roligt och spännande att göra saker också) - att jag tror att jag ska bli mer omtyckt eller beundrad om jag är väldigt upptagen (kanske sant i vissa kretsar, men inte i kretsar jag egentligen vill ingå i). Att jag i hela mitt vuxna och halvvuxna liv stött bort en massa av mina gamla vänner; intalat mig att de är dumma och inte ville vara med mig, fast det egentligen var jag som var så rädd att jag inte skulle duga åt dem när de blev coolare än jag (också min definition, inte deras) att jag omedvetet distanserade mig från dem. Och så har jag lärt mig att dyka!!!


Vilka kläder har du använt mest?
Mina gröna Dr Martens. Lagom sjaviga stora tröjor och tights.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Jag har mest gått i vad som känns som gamla trasor. Det är liksom inget roligt att köpa nya kläder eller ens anstränga sig med sina gamla när man bara går upp i vikt hela tiden och inte kan ha dem så länge.

Vad har du mest lyssnat på för musik?
Bon Iver, Veronica Maggio, Jonas Knutsson, Björk, Sofia Karlsson, Imogen Heap, Jónsi, Klabbes Bank, Katy Perry, Oren Lavie.


Årets tre roligaste fester?
Insparksfesten på Artisten, avslutningsfesten för operaprojektet, Valborg på Ljungskile.

Vad har du tittat på (film, tv, serier ...)?
Glee! Jag älskar Glee. Det har blivit ovanligt få filmer i år dock (46 stycken tidigare osedda filmer). Mycket Project Runway och nu på senare även Work of Art. Och På Spåret förstås.

Vad är det bästa du har läst?
Jag har inte läst så mycket i år, till min sorg. Kommer knappt ihåg något.

Årets resor?


Fjällvandringen.


Budapest med klassen, förstås.


Skidresan under årets allra första dagar. Trots mina förfrusna tår och griniga skidhumör hade jag väldigt roligt.

Vilka människor har du hängt mest med i år?
Viktor, Johan, Åse, Anna, Spogardh, Joel, Daniel, Bersa, Kristoffer och några till.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Inte så många nya men jag har blivit tightare med flera vilket känns himla roligt!


Bästa köpet?
Det nya regnstället, helt klart. Pålitligt och bra under fjällvandringen. Hahaha, det låter så sjukt nördigt men alltså, det är ett fantastiskt regnställ. :)

Vad spenderade du mest pengar på?
Jag har knappt spenderat några pengar det här året, det känns bra.


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Hade våffelkalas med tillbehörsbuffé för massor av mina vänner, så himla roligt och lyckat!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag dök! Det får stå två gånger för det är så obeskrivligt coolt att jag som varit så rädd för det plötsligt gav mig den på att jag skulle och så dök jag.

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Jag hade velat träffa mina vänner som inte bor i Göteborg mer och oftare. Bjuda hit dem till mig, åka och hälsa på dem, ringa eller maila. Jag saknar dem mycket och ofta och ändå får jag inte ändan ur. Det känns ledsamt!

Är det något du ångrar?
Jag ångrar att jag ... spread myself so thin. Kommer inte på något bra svenskt uttryck. Men det känns som att jag vill så mycket hela tiden (som sagt, delvis på grund av att jag vill och är intresserad, delvis för att jag tror att jag måste/ borde) att det inte blir nånting. Jag vill öva/ fota/ träffa folk/ dansa lindy hop/ se på film/ gå på konserter/ arrangera musik/ sjunga i kör/ repa med ensembler/ gå och träna/ läsa böcker/ ringa mina vänner/ instudera ny musik/ pyssla/ spela piano/ gå på kalas/ skriva brev/ göra collage/ spela spel/ åka och hälsa på folk/ gå på utställningar/ ha sångelever och så blir jag helt overwhelmed och så händer absolut ingenting, jag fastnar framför datorn istället och sedan känner jag mig värdelös över det och så fastnar jag i den känslan och så blir jag ledsen och då blir jag ännu mer stillastående (framför datorn). Det är ju det som skapar all stress också. Jag önskar att jag kunde hantera det bättre.

Ja - det är vad jag önskar mig 2012: Fokus. Perseverance (har ingen bra översättning för det heller, uthållighet betyder inte riktigt samma sak, tycker jag?, inte samma känsla i alla fall); att göra något och göra det och inte tänka att jag borde göra tusen andra saker samtidigt. Göra färre saker, med mindre krav, mer uthållighet och större glädje. Det önskar jag mig.


Och så ska jag färga håret blått igen. För det var det bästa jag gjort.

2 comments :