medeltidskvällenDet här blogginlägget borde egentligen heta "Medeltidskvällen - eller Vår sämsta idé någonsin". Medeltidsveckan är förstås inställd i år, så vi bestämde oss för att åka ut i skogen och bo i medeltidstält och äta finmiddag och vara finklädda och ja, fira lite egen medeltid. Det låter ju som en fin idé på papperet.

Men vi började ganska snart hålla med varandra om att det här faktiskt är vår sämsta idé någonsin (och vi har ändå haft några idéer som inte blivit så bra :)). Det var SÅ MYCKET JOBB. Alltså att förbereda, packa och sedan kånka (man kan inte köra ända fram till gläntan där vi var) ALLT det här för bara en natt - hur tänkte vi ens? Det är ju värt allt meck när det gäller för en hel vecka, men för bara en natt? Dessutom var det hafsigt packat - folk hade liksom bara slängt ned lite vad som helst som kanske kommer till användning, utan att prova först vad som behövs - vilket resulterade dels i att det tog extremt lång tid att hitta det vi skulle ha eftersom ingen riktigt visste vad som var i vilken väska eller påse, och dels i att vi hade med oss en massa saker, filtar och kläder som inte användes alls. Så dumt!

Summan blev i princip att vi bar och grejade hela lördagen (och handlade och förberedde maten stora delar av fredagen) fram till klockan nio på kvällen, då vi äntligen kunde sätta oss ned och njuta av en fantastisk middag. Och morgonen därpå hann vi mest bara äta frukost innan det var dags att börja packa ned, fälla tält och bära allting igen.

Mest skriver jag det om allt det här för att bilderna från kvällen - då vi hade fantastiskt trevligt! - är så vackra. Det hade inte gett en rättvis bild av helgen om jag bara hade visat det som blev härligt och vackert och inte skrivit om hur jobbigt det runt omkring var. Samtidigt förtar inte de röriga omständigheterna hur fin kvällen var. Alla känslor får finnas samtidigt.

Nu till bilderna!
Det är ju också så att vi har haft många helt fantastiskt bra idéer i det här gänget också. Och ibland testar man något och så blir det inte så bra och så gör man inte om det. Så får det väl vara.

1 comment :

  1. ÄLSKAR att du ger hela bilden, Kristin: "Det hade inte gett en rättvis bild av helgen om jag bara hade visat det som blev härligt och vackert och inte skrivit om hur jobbigt det runt omkring var." Vill ge hundra applåder. Så viktigt och bra. Kram! (Och tack för mail förresten, det kom fram!)

    ReplyDelete