saker vi såg på väg norrutJo. Vi åkte ju på höstsemester! Kom hem för en vecka sedan och jag är helt uppfylld av allt jag sett och gjort.

Idén landade i våras när jag var som deppigast, och det trots allt började se ut som att någon sorts fjällresa skulle bli möjlig i år. Jag höll fast i den tanken som en livlina i maj. Vi visste att vi ville vandra Jämtlandstriangeln eftersom vi är i dålig form och den är lättvandrad, men sovplatserna på fjällstationerna där började ta slut innan SJ ens släppt tågbiljetter, så då började jag titta på hösten (då det var mycket mindre uppbokat). Jag frågade Liam: how far can you drive in a day if you want to still enjoy it, without pushing yourself? Easily six hours, sa han. Och på den vägen var det som vi bestämde oss för att göra en hel roadtrip av fjällresan, en riktig semester med hotell och goda middagar och sightseeing och fika på vägen där vi kände för det. En playlist på många timmar, en påse full med snacks och varandras sällskap. Och det blev en sådan drömresa.


Här stannade vi i Hova för att vi behövde sträcka på benen och det såg gulligt ut från vägen. :)Och gulligt var det!


Sedan fotade jag visst inget mer den resdagen! Vi kom iväg ganska sent hemifrån, så vi var inte framme i Leksand förrän vid halv nio på kvällen. Vi bodde här på Korstäppans herrgård och hade stället nästan helt för oss själva.Här i den stora salongen satt vi och läste och åt kvällsmat och hade det hur gött som helst.


Hittade den här tapeten i en matsal. HUR FIN


Och här är vårt rum! Gulligt va? (Sänglampornas placering dock?)


Vi sov som stockar och vaknade till en tyvärr ganska miserabel frukostpåse. Men flygeln lät helt okej i alla fall (alltså klangen var riktigt fin men den behövde stämmas).


Man kan tycka mycket om innehållet i Bibeln men den här var i alla fall bra snygg!


Vi tog en liten vända utomhus innan vi begav oss. Nu är det alldeles öde och tomt, men här är nog fint på sommaren.


Liam kikade in i en låst matsal från utsidan. :)


Och här är framsidan en liten stund senare när vi packade in oss i bilen och var på väg därifrån. Fint värre! Slutbetyg: Supervackert hus med charmiga rum och fin miljö att vistas i, men brast i detaljerna, trist frukost (vi tänkte först att "jaja, så kanske det blir när det är lågsäsong och man får frukostpåse istället för frukostbuffé ..." Men lite senare på resan fick vi uppleva att det inte alls behövde bli så. Mer om det senare!) och tyvärr inte värt priset.


Till exempel var kaffet så uselt att vi fick stanna i Rättvik och köpa nytt kaffe åt Liam.


Baka kaka som caféet hette var i alla fall ett riktigt fynd. Rekommenderas!


Sen körde vi norrut genom Siljansbygden och ooh:ade och aah:ade åt hur fint det var överallt. (Dalarna alltså? Så vackert? Vi ska åka hit på en Dalarna-roadtrip någon gång, bestämde vi genast, så att vi kan ta oss lite mer tid på varje vacker plats.)


Här svängde vi in på en liten sightseeingtur till Gammelstan i Norrboda, en gammal by med hus som legat där sen 1600-talet. Tokigt!
Nästa stopp blev för att tanka här på Voxnamacken som var så gullig att vi inte kunde låta bli.


Vad är det här ens? Var ser mackarna ut såhär? I Voxnabruk tydligen.


Sen stannade vi för en sen lunchsallad som vi köpt med från Rättvik på en rastplats ...


... med den här utsikten som jag tyckte att jag valt rätt bra. Och sedan bara körde vi, lyssnade på radioteatern Two Princes (rekommenderas!) och trivdes. På kvällen kom vi fram till Storulvåns fjällstation och morgonen därefter gav vi oss ut på fjället.

En Vogue | Don't Let Go (Love)

No comments :

Post a Comment