bohuslänshelg del 2Mer Bohuslän! En dag åkte vi på utflykt söderut för att kolla in den fina Kustvägen. Tog bara några få foton på varje ställe, men här har vi Hunnebostrand:
Nästa stopp var Bovallstrand.


Här blev det glasspaus eftersom det var löjligt varmt.Och en promenad för att titta på gulliga hus.


Nästa stopp blev Hornborgs slottsruin som inte är en slottsruin! Jag gillar ju att åka på sådana här småvägar där man kan svänga av och titta på lite allt möjligt - t.ex. allt som har en såndär sevärdhetsskylt med kringla - så vi svängde av här.


Den gamla borgen fanns alltså ingenting kvar av, men utsikten var rent löjligt fin.


Sista stoppet på utflykten blev Fjällbacka. Liam vilade och jag promenerade runt och tänkte på maj 2013, när jag var här med musikhögskolans kammarkör och hur annorlunda allt var då. Det var en värdefull stund.


Dagen därpå åkte vi in till Strömstad för att handla på den sjukaste godisaffären. Alltså så sjukt. Lösgodis för 4 kr hektot, och en massa choklad med kort datum. Nomnom!


Såhär lycklig är Liam när han smörar sin finncrisp, han har blivit lite besatt.


Samma kväll tog vi oss bara lite längre bort på Rossö, till Kockholmen, som är ett superfint naturreservat (och del av Kosterhavets nationalpark dessutom).


På Kockholmen finns allt som är fint, både skog och hav.
Liam tillbringade mycket tid med att stirra ned i vattnet och påpeka hur klart det är. Såklart det är klart. Vi är ju i norra Bohuslän. Västkusten = bästkusten etc.


Sedan hittade vi en annan led tillbaka till parkeringen. Det var så fint utmärkt och skyltat!


Alltså kolla bara.


Och sedan kröp vi in i fåtöljerna och läste böcker och åt godis tills det blev dags att sova, och dagen efter åkte vi hem. Men nu har även Liam blivit västkustbiten, så vi åker tillbaka snart!

No comments :

Post a Comment