abisko östraMorgonen efter tog vi en promenad till själva byn Abisko, som ligger två kilometer nedanför turiststationen. Den var som många små byar är: ganska mysig och pittoresk bland radhusen och villorna, och glesbygdstragisk sett till affär (fylld av lågpristrams) och "restaurang" (som var en mack som kallade sig för restaurang). Men det var kul att ha sett, där kommer jag ju åka förbi många gånger till i livet på väg upp till Kungsleden.


Och sedan lagade vi lite lunch och gick upp till tåghållplatsen (som ni ser på bilden ovan).


Det var skönt att åka hem. Och sorgesamt. Tågresan hem gillar jag aldrig. Man vill vara kvar i fjällen men får inte; det ska bli skönt att komma hem men det är ett helt dygn tills dess ... Och ett helt år till nästa gång man vandrar.

Här har vi dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6 del 1 + del 2, dag 7, dag 8, dag 9, dag 10.

***

In the morning we walked to the village Abisko, situated two kilometers from the tourist station where we slept. It was like many smaller villages are: cosy and pictoresque among the houses, which a rater tragic store and "restaurant". But it was fun to have seen it, having passed it by on the train several times.

And then we went home. It was nice and sad at the same time. It's a whole year until I get to go back.


soundtrack dag XI
Badly Drawn Boy | the Hour of Bewilderbeast
Sigur Ros | Agaetis Byrjun
Bill Evans | Autumn Leaves

2 comments :

  1. va kul att få göra en ny blogguptäckt! blev hitskickad genom en länk på http://sammanlagt.wordpress.com/ och så dyker detta lilla paradis upp på nätet. har skummat igenom inlägg från ett år tillbaka och njutit av underbara bilder - så det vore väl oförskämt att inte ge sig tillkänna och skicka lite uppmuntran så här en tisdagkväll ett par veckor innan skolstart =) bock och tack för vackra bilder, jag lär nog återkomma!
    /johan

    ReplyDelete
  2. nejmen hjälp vad fint sagt! nu blir jag jätteglad. nog för att mina foton är mitt eget paradis men att någon annan skulle tycka så var jag inte beredd på. tack så mycket! :)

    ReplyDelete