majhelg i bohuslän del 1
Härom veckan tog jag med mig de här tre sötnosarna och åkte till landet för en långhelg. Det var inte sommar än, utan kylig senvår i maj, och så vackert överallt. Vi åkte upp på torsdagkvällen och bänkade oss ganska snart i fåtöljer.


På fredagen jobbade Liam från matbordet och Lisa och Tove och jag gick på förmiddagspromenad.
Har så sällan varit på landet i maj. Påsk och sommar stup i kvarten, men inte i maj, inte vad jag kan komma på i alla fall. Men det var ju helt ljuvligt vackert överallt. Allt det här skira!


Vi gick till vattnet förstås.
<3


Sedan gick vi hem och åt lunch och spelade Puerto Rico.


På kvällen när Liam slutat jobba åkte vi till Kockholmen (som är en del av Kosterhavets nationalpark). Liam alltid några meter bakom, idogt snytandes sin rinnande pollennäsa, stackarn!
Vi följde en av lederna ut på udden ...


... och kvällsfikade här på mitt favoritställe där alla stenar är känns mjuka. (Men Liam då <3)Vi tittade länge på utsikten.


Lisa hittade en husdjurssten som hon inte ville lämna kvar. "Den är ju så rund och len och ... mjuk!" "Jamen du får väl ta med den då", sa jag. "Det får jag inte alls det. Nationalpark!" sa Lisa. Och det har hon ju rätt i.Vi tog vägen över klipporna tillbaka och Lisa hittade märkliga blommor.

Jag gav kameran till Liam och sa att jag minsann också vill vara med på bild. Men det är ju inte helt lätt att vara naturlig framför kameran när man bara har vana av att vara bakom ...

Bohuslääään jag orkar inte


Obligatorisk skyltbild.

Sedan åkte vi hem och lyssnade på göken utanför stugan, tände i brasan och gjorde kväll, åt kaka och var nöjda, och det var fortfarande bara fredag kväll! Vilken strålande idé att ta en långhelg.

Cosmo Sheldrake | Cuckoo

No comments :

Post a Comment