en grå januarivecka



Den här januariveckan har det verkligen inte varit någon styr på. Jag har gjort tre intervjuer till min kandidatuppsats (bra!) och läst två artiklar till den andra kursen jag läser (bra!) och vaccinerat mig (bra!) men socialiserat för lite (dåligt). Meeen jag fick ju fint schwung på bloggandet där i början av januari och nu vill jag inte låta en grå, fotolös vecka hindra mig. Så här kommer en blandad kompott bestående av de bilder som ändå blev tagna under januaris sista vecka. Den ovan föreställer vår utsikt klockan nio på morgonen. Så mörkt fortfarande alltså! (Men på eftermiddagarna tycker jag ändå att det märks skillnad nu jämfört med för en månad sedan.)


Hittade en trollstig i skogen här i närheten under en av mina promenader. Massvis med målade stenar - ett femtiotal? Kanske hundra? - utlagda i skogen längs en bit av stigen. Så gulligt! Blev glad.


Kände mig fortfarande lite deppig över att julen tog slut så fort. Såg att många hade kvar sina granar och adventssljusstakar bra mycket längre än vi hade och bestämde mig för att aldrig stressa med det mer. För att kompensera lånade jag två juliga böcker på biblioteket. Den här störtfina pyssel- och inspirationsboken, Julpyssel & decembermys av Helena Lyth ...


... och den här feelgoodpärlan som jag svalde på en enda kväll.


Fick ett ryck en dag och skulle testa om det blev snyggt att fota frukt mot svart bakgrund. (Alltså inte för att det aldrig nånsin gjorts förut, utan jag ville se om det blev snyggt när jag gör det). Känner mig meh inför resultatet, men nu har jag testat det i alla fall.


Sen var jag alltså och vaccinerade mig (på vårdcentralen här mittemot! Annat än i somras då jag fick åka ut till Backa Folkets Hus för att det var den tiden jag fick tag på). Och det i sig är ju toppen! Inte riktigt lika euforisk känsla som i somras, men nästan. Och samma tacksamhet. Dagen efter mådde jag dock helkass. Liam (som fick tredje dosen dagen före mig) hade låg feber i två dagar medan jag mest mådde risigt och hade muskelvärk. Men, men, det var det ju såklart värt.


Och igår var det söndag och vi lånade föräldrarnas bil och körde till Kinna. Vi hämtade en fåtölj (och några andra fina saker) som vi får överta från min gudmor och hennes man, som flyttar till mindre. SÅ fin fåtölj, ganska exakt en sådan som jag ändå hade tänkt att vi skulle leta efter, fast den här kommer från hennes föräldrahem. Så kul! Fotade dock inget annat än Liams kaffe när vi stannade på vägen och fikade, för att koppen var så fin i solljuset.


Och i förmiddags letade sig ett blekt solsken ned tlil mig när jag gick min vanliga slinga längs Delsjön. Några fåglar vågade till och med sig ut och kvittrade och jag tänkte på att om bara några månader är det vår. Men jag hoppas fortfarande på lite mer vinter först. Tänk om vi kunde få en sån februari som förra året - men med möjligheten att gå in och värma sig hemma hos någon efter en långpromenad i minusgrader? Det vore nåt det!

Peter Sandberg | Motion

2 comments :

  1. Replies
    1. Men tack! Vad roligt att du tycker det. Särskilt nu när jag själv kände mig så grå och oinspirerad!

      Delete