medeltidsveckan del 3: onsdag i nordergravar



På medeltidsveckan har man mycket solkräm. :)



I alla fall om man tänker sitta en hel dag i Nordergravar, och det tänkte vi år, efter att inte ha brytt oss förra gången. Sitter i Nordergravar en hel dag gör man på papperet för att paxa filtplats inför kvällens eldföreställning med Trix, men egentligen är det för att det är trevligt.


Man sitter där på sin filt under sitt solskydd (om man är smart) och småpratar och tramsar i största allmänhet, och turas om att ta promenader och gå och äta och sånt. Här tar jag en sväng runt i Visby för att sträcka på benen.


Åt lunch på marknaden med dessa två. Lisas gamla vän Henrik gör entré i bloggen, välkommen in i spelet Henrik! (Jag vet att jag sa häromdagen att detta var det mest medeltidsveckanklyschiga vi sett, men det tar jag tillbaka - bilden ovan är det)


Smet förbi Domkyrkan och lånade toaletten. (OBS betalade dubbelt för mig, det är det väl värt.) Kan det kanske vara så att den här skylten inte får så mycket användning under det övriga året, förresten?


Och så träffade jag på Elisie, rasans snygg i sin handsydda bumla.


Vi tar en helfigur också så att ni får beundra hantverket ordentligt. Så fin!


När jag kom tillbaka till Nordergravar hade det gått utför!


Och sedan kom det förstärkningar i form av pizza!




Vid kvart över åtta hade det kommit såhär mycket folk.


Hela kvällen kom olika band och konstellationer förbi och spelade några låtar. Här har vi våra favoriter, Tjaut!


Lisa dök upp med godis, ett måste.


Kvart över nio hade det blivit rejält med folk. Man får freda sig lite med armbågar ibland, även om man har hållit plats hela dagen, särskilt när fulla människor sätter sig rakt ovanför en i slänten och sedan inte kan sitta kvar utan ideligen halkar ned på en och "inte märker något" ... Men i år klarade jag mig någotsånär.


Och klockan tio började eldshowen och det var så fint och kul och bra. Och jag tänkte särskilt på hur det är att vara riktigt många som sitter ned och tar del av något. Det är något annat än en arenakonsert, även om det också kan vara mäktigt ... Men just att sitta ned, på en filt, i grupper, i ett folkhav, i ett välvilligt mörker, flera tusen människor - det njöt jag av. Det är något speciellt med det som jag inte kan sätta ord på. En stämning.



Bilderna blev väl sådär i år men jaja.



Avslutningen var rejäl! Som den ska. :)

No comments :

Post a Comment