medeltidsveckan del 5: tjaut, nattbad och en regnbåge i ylle



DE HÄR FÄRGERNA har jag drömt om att fota (fast nu är det ju Jonas som fotar eftersom jag är med på bilden) sedan jag såg att Anna-Karin hade sytt en ljusblå yllekjortel. Det var liksom bara den som fattades i den perfekta skalan av vad jag redan visste att folk hade för kjortelfärger. Ojojoj vad snyggt! Det kommer mer längre ned, men först ...


... lägret i morgonljus. Ibland kommer jag ihåg att ta med mig kameran när jag vaknar tidigt på morgonkvisten och går på toa.


Och här är våra två fina tält, soltak och frukostbord.


Nu förstår ju jag att den här bildkavalkaden inte är till intresse för någon annan än mig och i bästa fall de andra som är med på bilderna. Men det är ju MIN blogg och jag kunde faktiskt inte välja. Blir så glad av dessa! Jonas fotade och jag redigerade.









Och så en extra med bara den blågröna halvan. Tack Jonas!


Sedan gick vi över till ruinen bredvid och lyssnade på Kaffe (jag vet fortfarande inte varför det heter så). Det är allsång, fast medeltida. Förutom att det inte är så mycket medeltida. :) För som jag har konstaterat många gånger är det ju inte särskilt mycket musik - en väldigt liten procent - på medeltidsveckan som faktiskt är medeltida. Och det kan man ju ha olika tankar om, men min tanke är i alla fall att en hel vecka med enbart strikt medeltida musik hade många idag nog tyckt var lite ... enformigt. Med våra moderna, romantiska öron mätt, alltså. På medeltiden var det nog ett jävla röj!


Men kul är det hur som helst!


Sedan klev vi direkt vidare till nästa konsert - favoriterna Tjaut.


Är så förtjust i det här bandet alltså! Tyvärr har de inte spelat in något, vad jag vet i alla fall.



Vad säger ni om det här motljusdammet då!





Ja, en mycket fin konsert, precis som vanligt.


Vi har förresten en egen trubadur-orch. Det är det minsann inte alla som har.


Efter konserten köpte vi med oss picknickmiddag och åt den i den här fina trädgården. Det var Elisies Thomas som bodde där i en lånad lägenhet. Så gulligt!


Trädgård längs med ringmuren, det ni.



Efter maten tog vi oss ut i skymningen ...



... för att gå ned till vattnet och ta ett nattbad. Veckans bästa bad! Varför är nattbaden så ofta de bästa?


Godnatt godnatt!

Howard Shore | Flaming Red Hair

No comments :

Post a Comment