bohusleden etapp 5: jonsered - angereds kyrka



Häromveckan var det dags för en liten tur längs Bohusleden! Det var lördag och den där första riktigt varma dagen i maj och det var ljuvligt, ljuvligt att vara ute.


Jonas och jag tåg pendeln till Jonsered och promenerade förbi vackra ängar och gårdar ...


... upp till Torpet Freden, där vi hittade ...


... de här tre, för full hals sjungandes allehanda visor och sånger på svartiska.


De hade sovit över där för att få ännu mer utetid (jag hade gärna varit med men var upptagen med en dansgrej kvällen innan).


Anna-Karin hade andra planer och begav sig hemåt, medan vi andra klev iväg norrut.


Vi kom ganska snart till den här gamla hängbron som David och Jonas var tvungna att ta sig över ...


... trots att den nya bron låg exakt bredvid. :)


Då var Lisa också tvungen att ta hängbron ...


... vilket hon kanske ångrade när hon såg hur den såg ut på andra sidan. :)




Medan det blev varmare och varmare trampade vi på längs med leden, och stannade ofta för vatten- och pustpauser.




Lunchpaus! Så härligt! Vi ägnade en bra stund att diskutera vad det är som gör att mat på vandring är så otroligt gott? Är det att man har rört på sig hela dagen eller är det att omgivningarna är vackra? Jag hävdar både och.


Och sedan dök Kyle upp! Han hade haft fotbollsträning på morgonen och sedan JOGGAT ikapp oss på leden. Alltså ...


Glada och påfyllda med energi! Vad knäppt det är med mat, att man kan vara så svag i benen strax före lunch och sedan tycka att allt är så lätt och vackert efteråt. :)




"Byt plats!" skrek jag som jag gör när jag tar gruppfoton. Jag menar ju byt plats med varandra, men jag måste medge att jag aldrig har sagt att man inte bara kan byta till en annan existerande plats i världen, så jag kan ju inte säga att Kyle inte följde order. :)



GÖTEBORG!!!


Nästan framme vid Angereds kyrka, som är etappmål på Bohusleden (OBS! För nybörjare på Bohusleden: Angereds kyrka ligger inte i det som vi oftast kallar Angered, dit spårvagnarna går! Man hamnar i gamla Angered, alltså Gunnilse). Där hittade vi sjön Smörvattnet.


PREMIÄRDOPP! Kanske inte den mest lyckade badselfien någonsin, men glada var vi! :) Kyle gissade på tolv grader, och det var lite kyligt i vattnet, men vi var så varma och svettiga vid det här laget att det var riktigt härligt. Premiärdopp redan den 13 maj, det är stabilt ändå! För någon som inte är vinterbadare alltså.


Sedan fikade vi på badplatsen och efter det var det bara en liten bit kvar till kyrkan och sedan busshållplatsen. Jag får nog hålla med färdbeskrivningarna om att leden kan kallas "utmanande", för det var rätt så mycket upp och ned. Men 12 km är ju inte särskilt farligt. En alldeles perfekt dagsetapp, tycker jag, och en riktigt härlig dag!

Andra etapper på Bohusleden:
Etapp 4: Kåsjön - Jonsered
Etapp 8: Bottenstugan - Dalen del 1
Etapp 8: Bottenstugan - Dalen del 2
Etapp 9: Bottenstugan - Lysevatten del 1
Etapp 9: Bottenstugan - Lysevatten del 2

Robyn | Hang With Me

No comments :

Post a Comment